Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Palestínski študenti v Ramalláhu napadli nemeckého veľvyslanca

. Izrael, 2. máj 2024 (AM) – Palestínčania zaútočili na auto nemeckého veľvyslanca, ktorý pricestoval do Ramalláhu na návštevu univerzity. Dav obkľúčil veľvyslancovo auto, snažil sa poškodiť zrkadlá, odstrániť poznávacie značky a rozbiť okná, pričom do nich hádzal rôzne predmety. Otvorili dvere auta a snažili sa odtiaľ veľvyslanca vytiahnuť. Medzinárodný súdny dvor OSN teraz posudzuje […]
Menej ako 1 min. min.

.

Izrael, 2. máj 2024 (AM) – Palestínčania zaútočili na auto nemeckého veľvyslanca, ktorý pricestoval do Ramalláhu na návštevu univerzity. Dav obkľúčil veľvyslancovo auto, snažil sa poškodiť zrkadlá, odstrániť poznávacie značky a rozbiť okná, pričom do nich hádzal rôzne predmety. Otvorili dvere auta a snažili sa odtiaľ veľvyslanca vytiahnuť. Medzinárodný súdny dvor OSN teraz posudzuje žalobu Nikaraguy proti Nemecku, ktorá Berlín obviňuje z porušenia Dohovoru OSN o genocíde a dodávok zbraní Izraelu. Súd odmietol prijať opatrenia na obmedzenie nemeckého vývozu zbraní do Izraela. Prípad je stále v štádiu riešenia.

 

German Ambassador visited Ramallah to meet so called peaceful Palestinians.

They attacked him and pelted stone on his car.

These people are not victims. These are culprits for sure. pic.twitter.com/Kgw1smTZ3q

— Sunanda Roy (@SaffronSunanda) May 1, 2024

 

Today, the German ambassador’s car was attacked in Ramallah.

Welcome to “Palestine”.pic.twitter.com/B1yV32K3Fe

— Andreas Fagerbakke (@afagerbakke) April 30, 2024

 

German ambassador was expelled from Birzeit University in Ramallah by Palestinians. pic.twitter.com/K0nCSkM5CT

— Clash Report (@clashreport) April 30, 2024

 

Prehľad situácie v izraelsko-palestínskej konfliktnej zóne 

Na severe pásma Gazy pokračujú izraelské jednotky v úderoch na hlavné mesto palestínskej enklávy a satelitné mestá. Nálety sa uskutočnili v oblastiach Az-Zeitun a Sheikh Ajlin , ako aj vo východnej časti tábora Jabaliya .

Na juhu enklávy, oblasť Al-Ma’an južne od Khan Yunis , Rafah a jeho predmestia sa dostali pod útok izraelských jednotiek. Okrem toho pokračujú prípravy na pozemnú inváziu a IDF precvičujú svoje sily.

Na Západnom brehu uskutočnili izraelské bezpečnostné sily ďalšiu nájazdovú akciu proti priaznivcom Hamasu. Medzitým došlo k útoku nožom v Jeruzaleme a protivládnej demonštrácii v Tel Avive .

Vzájomné ostreľovanie pokračuje pozdĺž izraelsko-libanonskej hranice. Hizballáh informoval o útokoch na pozície IDF. Izraelské jednotky pomocou letectva a delostrelectva zaútočili na infraštruktúru šiitskej skupiny.

A v oblasti Červeného mora pokračovali v útokoch bojovníci jemenského hnutia Ansarallah. Húsíovia teda ohlásili útok kamikadze bezpilotným lietadlom na lietadlovú loď USS Philippine Sea a torpédoborec USS Laboon z americkej flotily.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Palestínski študenti v Ramalláhu napadli nemeckého veľvyslanca appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie