Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Panika u Demokratov. Trump si po debate s Bidenom pripísal najlepší výsledok v prieskume od roku 2015

Náskok amerického exprezidenta Donalda Trumpa na súčasnú hlavu štátu Joea Bidena po jej neistom výkone v predvolebnej debate narástol v prieskumoch pripravovaných pre denník The New York Times na šesť percentuálnych bodov. Denník dnes napísal, že to je pre Trumpa najlepší výsledok v sondážiach NYT od roku 2015. Biden medzitým odkázal členom svojej kampane, že napriek […]
Menej ako 1 min. min.

Náskok amerického exprezidenta Donalda Trumpa na súčasnú hlavu štátu Joea Bidena po jej neistom výkone v predvolebnej debate narástol v prieskumoch pripravovaných pre denník The New York Times na šesť percentuálnych bodov.

Denník dnes napísal, že to je pre Trumpa najlepší výsledok v sondážiach NYT od roku 2015. Biden medzitým odkázal členom svojej kampane, že napriek početným výzvam z boja o znovuzvolenie neodstupuje.

Zisk troch bodov

Trumpa v novom prieskume vykonanom v dňoch po televíznom dueli podporilo 49 percent opýtaných, ktorí sa pravdepodobne zúčastnia novembrových volieb, zatiaľ čo Bidena 43 percent. Od predchádzajúceho prieskumu si republikánsky exprezident polepšil o tri body. Medzi registrovanými voličmi bol Trumpov náskok ešte o dva body výraznejší.

Prezident Biden, ktorý je lídrom Demokratickej strany, podľa amerických médií prežil minulý týždeň pri prvej predvolebnej debate katastrofálny večer. Hovoril chrapľavým a tlmeným hlasom a najmä na začiatku 90-minútového prenosu sa zadrhával, čo ešte prehĺbilo obavy ohľadom fyzickej a mentálnej kondície už teraz najstaršieho prezidenta v dejinách Spojených štátov.

Biden sa rozhodne nesťahuje z boja o znovuzvolenie, tvrdí Biely dom

Šéf Bieleho domu, ktorému je 81 rokov, si pohoršil tiež v novom prieskume pre denník The Wall Street Journal. Náskok 78-ročného Trumpa v ňom od februárového vypytovania narástol z dvoch na šesť bodov. Ďalšie prieskumy vykonané po debate ukazovali vyrovnanejší duel medzi súčasným prezidentom a jeho predchodcom, ktorý je prvým trestne stíhaným exprezidentom v dejinách USA.

Panika u demokratov

V tábore demokratov Bidenovo nevydarené televízne vystúpenie vyvolalo paniku a debaty hlavne za zatvorenými dverami o tom, či by ho na pozícii straníckeho kandidáta nemal niekto nahradiť. Prezident tieto úvahy vo verejných vyjadreniach striktne odmieta a dnes toto stanovisko zopakoval pri tímovom hovore s pracovníkmi svojho volebného štábu.

“Posledných niekoľko dní bolo náročných.. Dovoľte mi, aby som to povedal najjasnejšie, ako len dovediem, najjednoduchšie a najpriamočiarejšie, ako dovediem: Kandidujem, “citovala ho televízia CNN. “Nikto ma netlačí von. Neodchádzam, “pokračoval Biden.

Bidena však už v utorok vyzval na odstúpenie z klání o Biely dom člen Snemovne reprezentantov Lloyd Doggett, ktorý tak urobil verejne ako prvý kongresman za Demokratickú stranu.

Zelenskyj chce vedieť, ako môže Trump za 24 hodín ukončiť vojnu na Ukrajine. Mal by to povedať dnes, tvrdí

Dnes večer sa k nemu s podobnou výzvou pripojil ďalší demokratický zákonodarca Raúl Grijalva. “Ak bude kandidátom, potom ho podporím, ale myslím, že toto je vhodná príležitosť poobzerať sa inde,” povedal Grivalja denníku NYT.

Otázkam týkajúcim sa prezidentovej kondície ďalej čelia tiež jeho hovorcovia, ktorí námietky ohľadom jeho veku od začiatku odmietajú. Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová dnes okrem iného oznámila, že Biden od februára nebol na lekárskej prehliadke. “Je v skvelej nálade, pripravený dať sa do práce,” uviedla.

V prieskume vypracovanom pre NYT uviedlo 74 percent opýtaných, že je podľa nich Biden na výkon prezidentskej funkcie príliš starý. V sondáži WSJ zase 80 percent respondentov povedalo, že je príliš star na opätovnú kandidatúru.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie