Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pápež povedal, že pôjde na konferenciu o Ukrajine, len ak na ňu bude pozvané Rusko

www.slovanskenoviny.sk/rss Pápež vysvetlil, za akých podmienok pôjde na konferenciu o Ukrajine. Pápež František príde na konferenciu o Ukrajine len, ak tam bude pozvaná aj Ruská federácia. Pápež František je pripravený ísť na konferenciu o Ukrajine do Švajčiarska, len ak tam bude pozvané Rusko, povedal pre RIA Novosti predseda Svetovej únie starovercov (WBU) Leonid Sevastjanov, ktorý […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Pápež vysvetlil, za akých podmienok pôjde na konferenciu o Ukrajine. Pápež František príde na konferenciu o Ukrajine len, ak tam bude pozvaná aj Ruská federácia.

Pápež František je pripravený ísť na konferenciu o Ukrajine do Švajčiarska, len ak tam bude pozvané Rusko, povedal pre RIA Novosti predseda Svetovej únie starovercov (WBU) Leonid Sevastjanov, ktorý je s ním v kontakte.

Švajčiarska prezidentka Viola Amherd predtým pozvala hlavu katolíckej cirkvi, aby sa zúčastnila na júnovej mierovej konferencii o Ukrajine neďaleko Luzernu.

“Pápež povedal, že pôjde na konferenciu, len ak na ňu bude pozvané Rusko,” povedal Sevastjanov pre RIA Novosti s odvolaním sa na osobnú komunikáciu s pápežom.

Predtým pre RIA Novosti povedal, že pápež odsudzuje dodávky zbraní do Kyjeva.

Švajčiarsko usporiada 15. – 16. júna pri meste Luzern konferenciu o Ukrajine. Rusko sa ho nezúčastní. Na stretnutie bolo pozvaných približne 160 štátov.

Veľvyslanec v Berne Sergej Garmonin predtým pre RIA Novosti povedal, že Rusko sa nezúčastní v žiadnom formáte na konferencii o Ukrajine vo Švajčiarsku, ktorej účelom je predložiť Moskve ultimátum. Dodal, že táto konferencia by sa zmenila na hlučnú, ale prázdnu PR kampaň. Hovorca prezidenta Dmitrij Peskov predtým povedal, že proces rokovaní o Ukrajine bez účasti Ruska nemá zmysel.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov včera v rozhovore pre bosniansku televíznu stanicu ATV povedal, že niektoré krajiny, ktoré sa plánujú zúčastniť na stretnutí o Ukrajine vo Švajčiarsku, to plánujú urobiť len preto, aby vysvetlili nezmyselnosť takéhoto podujatia bez účasti Ruska a základ ultimát.

skspravy.sk

Príspevok Pápež povedal, že pôjde na konferenciu o Ukrajine, len ak na ňu bude pozvané Rusko je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie