Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pápež prijme na audiencii Zuzanu Čaputovú, zúčastnia sa aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí

Pápež František v sobotu ráno prijme vo Vatikáne prezidentku Zuzanu Čaputovú na osobnej audiencii. Zúčastnia sa na nej aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. “Ide už o ich štvrté vzájomné stretnutie. Podľa prezidentky by mohla jej rozlúčková návšteva Vatikánu znova oživiť a pripomenúť pápežove posolstvá pokory, porozumenia a […]
Menej ako 1 min. min.

Pápež František v sobotu ráno prijme vo Vatikáne prezidentku Zuzanu Čaputovú na osobnej audiencii. Zúčastnia sa na nej aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

“Ide už o ich štvrté vzájomné stretnutie. Podľa prezidentky by mohla jej rozlúčková návšteva Vatikánu znova oživiť a pripomenúť pápežove posolstvá pokory, porozumenia a vzájomnej tolerancie, ktoré zanechali silnú stopu počas jeho historickej návštevy Slovenska v roku 2021,” ozrejmil hovorca.

Pápež František pobúril hanlivým výrazom. Biskupom odporučil, aby do seminárov neprijímali homosexuálov

Hlavu štátu sprevádzajú aj matky troch dievčat, ktoré tragicky zahynuli pri aprílovej nehode autobusu v Spišskom Podhradí. “Prezidentka im účasť na audiencii ponúkla na osobnom stretnutí počas návštevy Starej Ľubovne, aby tak aspoň čiastočne pomohla k zmierneniu ich bolesti zo straty najbližších,” povedal Strižinec.

Dodal, že na audiencii sa zúčastní aj kňaz Peter Gombita, ktorý na východnom Slovensku zriadil a prevádzkuje komunitné centrá, v ktorých pomáha najmä ľuďom bez domova.

Prezidentka sa vo Vatikáne stretne sa aj so štátnym sekretárom kardinálom Pietrom Parolinom. Okrem toho si uctí pamiatku svätého Cyrila položením kytice k jeho hrobu, ktorý sa nachádza v Bazilike svätého Klimenta v Lateráne.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie