Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pápež sa na summite G7 stretne s Bidenom, Zelenským aj Macronom

Pápež František sa na okraj summitu G7 v Taliansku stretne s lídrami Spojených štátov, Francúzska, Ukrajiny, Indie a iných krajín, oznámil vo štvrtok Vatikán, píše agentúra Reuters. František sa v piatok v talianskom meste Borgo Egnazia zúčastní na rokovaní lídrov o nových technológiách. V januári pritom pápež upozorňoval na nebezpečenstvo umelej inteligencie. František je prvým pápežom, […]
Menej ako 1 min. min.

Pápež František sa na okraj summitu G7 v Taliansku stretne s lídrami Spojených štátov, Francúzska, Ukrajiny, Indie a iných krajín, oznámil vo štvrtok Vatikán, píše agentúra Reuters.

František sa v piatok v talianskom meste Borgo Egnazia zúčastní na rokovaní lídrov o nových technológiách. V januári pritom pápež upozorňoval na nebezpečenstvo umelej inteligencie. František je prvým pápežom, ktorý sa zúčastní na rokovaniach skupiny G7.

Pápež varoval pred zabúdaním na hrôzy druhej svetovej vojny. Stúpa riziko nového konfliktu

Vatikán vo štvrtok informoval o programe Františka počas jeho účasti na summite, pričom uviedol, že absolvuje aj bilaterálne stretnutie s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

Okrem toho sa pápež osobitne stretne s prezidentmi Francúzska a Ukrajiny Emmanuelom Macronom a Volodymyrom Zelenským, kanadským premiérom Justinom Trudeauom, ako aj s indickým premiérom Naréndrom Módím, brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, ale aj s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom, kenskou hlavou štátu Williamom Rutom či prezidentom Alžírska Abdalom Madžídom Tabbúnom. Podľa Vatikánu sa František okrem politických lídrov stretne i s riaditeľkou Medzinárodného menového fondu Kristalinou Georgievovou.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie