Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Paraguaj ako nové centrum pre ekologickú ťažbu Bitcoinu

V dynamickom svete kryptomien spoločnosti neustále hľadajú stabilné a nákladovo efektívne prostredie na rozšírenie svojich aktivít. Hive Digital, popredná spoločnosť zaoberajúca sa ekologickou ťažbou Bitcoinov, nedávno obrátila svoj pohľad na Paraguaj a oznámila ambiciózne plány na zriadenie 100MW ťažobného miesta na ťažbu Bitcoinov v srdci Južnej Ameriky. Tento krok prichádza uprostred obdobia turbulencií v odvetví, […]
Menej ako 1 min. min.

V dynamickom svete kryptomien spoločnosti neustále hľadajú stabilné a nákladovo efektívne prostredie na rozšírenie svojich aktivít. Hive Digital, popredná spoločnosť zaoberajúca sa ekologickou ťažbou Bitcoinov, nedávno obrátila svoj pohľad na Paraguaj a oznámila ambiciózne plány na zriadenie 100MW ťažobného miesta na ťažbu Bitcoinov v srdci Južnej Ameriky. Tento krok prichádza uprostred obdobia turbulencií v odvetví, keď na ťažiarov po celom svete má vplyv výrazné zvýšenie poplatkov za energiu.

Paraguaj predstavuje pre spoločnosť Hive Digital atraktívnu ponuku vďaka dostatku čistej energie z vodnej priehrady Itaipu a vláde otvorenej podpore technologického rastu. Spolupráca spoločnosti s prezidentom Santiagom Peñom a jeho kabinetom podčiarkuje strategický význam tejto expanzie. Stabilita vládnej fiškálnej politiky, najmä pokiaľ ide o ceny energie a dane, sa uvádza ako kľúčový faktor v rozhodovacom procese spoločnosti Hive.

Plánovaná prevádzka nie je len obchodným zámerom, ale predstavuje významný krok v stratégii rastu spoločnosti Hive a jej záväzku decentralizovať prevádzku. Očakáva sa, že pridanie 6,5 Exahash za sekundu k ťažobnému výkonu spoločnosti Hive zdvojnásobí jej kapacitu, čo predstavuje míľnik v histórii spoločnosti. Toto rozšírenie je dôkazom odolnosti a prispôsobivosti spoločnosti Hive pri prekonávaní výziev, ktoré prinieslo nedávne zvýšenie poplatkov za elektrickú energiu zo strany paraguajskej Národnej energetickej správy (ANDE).

Napriek tomuto zvýšeniu, ktoré vyvolalo obavy medzi spoločnosťami ťažiacimi bitcoiny v Paraguaji, sa iniciatíva spoločnosti Hive považuje za pozitívny vývoj pre hospodárstvo krajiny. Predpokladá sa, že nové miesto prinesie paraguajskej vláde značné príjmy, ktoré by mohli dosiahnuť 100 miliónov dolárov. Tento prílev priamych zahraničných investícií nielenže posilní národnú verejnoprospešnú spoločnosť, ale prispeje aj k finančnej stabilite krajiny tým, že zabezpečí stály tok príjmov v amerických dolároch.

Vstup spoločnosti Hive do Paraguaja je jasným ukazovateľom rastúceho významu tejto krajiny v globálnom prostredí ťažby bitcoinov. Odráža tiež širší trend, keď podniky ťažiace kryptomeny vyhľadávajú regióny, ktoré ponúkajú obnoviteľné zdroje energie a ekonomické stimuly. Keďže svet čoraz viac upriamuje svoju pozornosť na udržateľné postupy, úloha Paraguaja v sektore ekologickej ťažby bitcoinov sa môže rozšíriť a potenciálne vytvoriť precedens pre ďalšie krajiny, ktoré ho budú nasledovať.

Dôsledky expanzie spoločnosti Hive do Paraguaja presahujú bezprostredné hospodárske zisky. Signalizuje posun smerom k udržateľnejšiemu a ekologickejšiemu prístupu k ťažbe kryptomien. Vzhľadom na to, že celosvetový dopyt po bitcoinoch naďalej rastie, integrácia ekologickej energie do ťažobných operácií sa stáva nevyhnutnosťou. Iniciatíva spoločnosti Hive Digital v Paraguaji by mohla slúžiť ako vzor pre budúcnosť tohto odvetvia, kde sa ziskovosť zosúladí so zdravím planéty.

Keď sa spoločnosť Hive Digital pustí do tejto novej kapitoly, budú ju sledovať oči celého sveta. Úspech tohto podniku by mohol pripraviť pôdu pre novú éru ekologickej ťažby Bitcoinov a ukázať, že je možné vyvážiť hospodársky rast so starostlivosťou o životné prostredie. Paraguaj so svojimi prírodnými zdrojmi a pokrokovým vedením stojí na čele tohto vzrušujúceho vývoja a je pripravený využiť potenciál kryptomien a zároveň dodržiavať svoj záväzok k udržateľnosti.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Paraguaj ako nové centrum pre ekologickú ťažbu Bitcoinu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie