Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Parametrami pobavila svet. Rusi predstavili koncept elektrickej Lady, je totálny prepadák

Ikonická Lada Niva zo 70. rokov patrí aj v súčasnosti medzi obľúbených zástupcov čistokrvných off-roadov a to najmä vďaka svojej mimoriadne jednoduchej technike, ktorá v teréne proste funguje a poradí si aj s náročnejšími výzvami. Síce už ide o poriadne retro, mnohé kúsky bežne jazdia po cestách aj dnes a na popularite neklesajú najmä na domácom […]
Menej ako 1 min. min.

Ikonická Lada Niva zo 70. rokov patrí aj v súčasnosti medzi obľúbených zástupcov čistokrvných off-roadov a to najmä vďaka svojej mimoriadne jednoduchej technike, ktorá v teréne proste funguje a poradí si aj s náročnejšími výzvami. Síce už ide o poriadne retro, mnohé kúsky bežne jazdia po cestách aj dnes a na popularite neklesajú najmä na domácom trhu.

Značka síce pôvodný hranatý legendárny model v 90. rokoch vylepšila modernejšie pôsobiacou karosériou či interiérom (Lada Niva Travel), technický základ však aj naďalej zdieľa s pôvodnou „starou plechovkou“. Kvôli vojnovému konfliktu na Ukrajine sme sa však ani po dlhých rokoch od uvedenia pôvodnej verzie a prevedenia Travel príchodu spolu s Renaultom vyvíjaného nástupcu nedočkali. A pre sankcie voči Rusku, ako i odchod francúzskej značky z krajiny, zrejme tak skoro nedočkáme.

Rusi však nechcú zaostávať v elektrifikácií a tak už čoskoro zrejme doprajú legendárnej Nive elektrický pohon. Predstavil sa totiž koncept e-Niva, ktorý bude poháňaný výhradne elektrickou energiou, avšak parametrami vzdubil skôr úsmev alebo smiech. Najmä v porovnaní s inými elektrickými zástupcami, pokojne v tej najnižšej cenovej kategórií, ktorí sa predávajú na európskych trhoch.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 72% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie