Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Parkovisko pri Trhovisku na Kupeckého už čoskoro v novom šate – bude pekné, moderné a zelené

Meníme Pezinok k lepšiemu. Vedenie mesta má prioritný záujem zazeleniť plochy nielen výsadbou drevín a stromov, ale aj inými vodozádržnými opatreniami. Inak tomu nebude ani na v súčasnosti spevnenej ploche na Kupeckého ulici pred Trhoviskom, ktorá je využívaná ako parkovisko. Projekt nesie názov Revitalizácia spevnenej plochy na Kupeckého ulici s implementáciou vodozádržných opatrení a jeho realizácia je naplánovaná […]
Menej ako 1 min. min.

Meníme Pezinok k lepšiemu. Vedenie mesta má prioritný záujem zazeleniť plochy nielen výsadbou drevín a stromov, ale aj inými vodozádržnými opatreniami. Inak tomu nebude ani na v súčasnosti spevnenej ploche na Kupeckého ulici pred Trhoviskom, ktorá je využívaná ako parkovisko. Projekt nesie názov Revitalizácia spevnenej plochy na Kupeckého ulici s implementáciou vodozádržných opatrení a jeho realizácia je naplánovaná na druhú polovicu roka.

„Plánovaná investičná činnosť prinesie obyvateľom zvýšenie kvality životného prostredia, skrášlenie mestského verejného priestoru a vznikne priestor na novú výsadbu. Prepojením týchto cieľov pri rekonštrukcií získame pekný verejný priestor a dobre prepracované vodozádržné opatrenia“, uviedla zástupkyňa primátora Renáta Klimentová. Mesto Pezinok má podľa nej prioritný záujem zazeleniť plochy nielen výsadbou drevín a stromov, ale aj inými vodozádržnými opatreniami.

Existujúci asfaltový betón bude nahradený drenážnou zámkovou dlažbou, ktorá zabezpečí vodopriepustnosť do podložia. Celkový povrch plochy určenej na obnovu je v dĺžke 113,31 metrov, šírke 22,89 metrov a celková plocha územia je 2 336,85 metrov štvorcových. Niektoré vjazdy do rodinných domov majú povrch z podbetónovanej zámkovej dlažby, ktorá bude nahradená zatrávňovacou dlažbou. Počas prác sa doplnia a nahradia nevyhovujúce obrubníky.  V rámci rekonštrukcie budú obnovené existujúce zelené pásy a súčasne vytvorené nové pásy. Dreviny rastúce v existujúcich zelených ostrovčekoch sú nevyhovujúce svojim zasahovaním do vzdušných elektrických rozvodov. Tie budú nahradené drevinou jaseň mannový (Fraxinus osrnus). Celkovo bude vysadených 33 kusov dreviny tohto druhu v časti pred rodinnými domami a aj v novo vzniknutom zelenom páse pri Božej muke. Výsadba drevín bude doplnená kvetinovou výsadbou, čím zabezpečíme prirodzený priestor pre hmyz.

Zámer tohto projektu je najmä adaptačné opatrenie pred zmenou klímy a s tým spojené prehrievanie ulíc. Rovnako je nevyhnutné zabezpečiť komfortné parkovanie, ktoré bude prioritne slúžiť pre krátkodobé parkovanie pre návštevníkov mesta.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie