Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Parlamentné voľby by opäť vyhral Ficov Smer, matovičovci by skončili pred bránami parlamentu

Z prieskumu tiež vyplýva, že strana Smer-SD by v parlamente obsadila 42 kresiel.
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 (SITA.sk) – Voľby do Národnej rady SR by v polovici júna vyhrala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) s podporou 23,4 percenta hlasov voličov.

Za ňou by sa umiestnilo hnutie Progresívne Slovensko, ktoré by volilo 20,5 percenta ľudí, a strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) s podporou 14,3 percenta hlasov voličov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Sanep pre TA3, ktorý bol realizovaný od 12. do 17. júna na vzorke 1 950 respondentov.

V parlamente by bolo aj hnutie Republika

Súčasťou parlamentu by bolo aj Kresťanskodemokratické hnutie, ktorému by odovzdalo svoj hlas 7,4 percenta opýtaných či hnutie Republika s podporou 6,4 percenta voličov.

Zvyšné parlamentné kreslá by obsadila strana Sloboda a Solidarita so 6,1 percenta hlasov respondentov a Slovenská národná strana, ktorú by volilo rovných päť percent opýtaných.

Smer by mal 42 kresiel

Podľa prieskumu by sa do Národnej rady SR aktuálne neprebojovala koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia. Tú by prišlo voliť len 4,5 percenta voličov. Koalícia pritom na získanie mandátov v parlamente potrebuje aspoň sedem percent.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že strana Smer-SD by v parlamente obsadila 42 kresiel, progresívci 37 a Hlas-SD 36. Kresťanským demokratom by patrilo 13 mandátov a Republike 12. Jedenásť kresiel by obsadili liberáli a zvyšných deväť národniari.

Viac k témam: Prieskum, Prieskum preferencií politických strán
Zdroj: SITA.sk – Parlamentné voľby by opäť vyhral Ficov Smer, matovičovci by skončili pred bránami parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie