Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Päť scenárov francúzskeho angažmán na Ukrajine. Vrátane priamej vojny s Ruskom

Francúzska vojenská prítomnosť na Ukrajine, ak by k nej došlo, by mohla mať podobu jedného z piatich rôznych scenárov. Uviedol to francúzsky denník Le Figaro, podľa ktorého najmenej dve z týchto možností zahŕňajú priamu konfrontáciu s ruskou armádou a de facto vyhlásenie vojny Kremľu. O možnom zapojení Francúzska do konfliktu opakovane hovoril francúzsky prezident Emmanuel […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzska vojenská prítomnosť na Ukrajine, ak by k nej došlo, by mohla mať podobu jedného z piatich rôznych scenárov. Uviedol to francúzsky denník Le Figaro, podľa ktorého najmenej dve z týchto možností zahŕňajú priamu konfrontáciu s ruskou armádou a de facto vyhlásenie vojny Kremľu. O možnom zapojení Francúzska do konfliktu opakovane hovoril francúzsky prezident Emmanuel Macron.

VIDEO: Macron hovorí, že od Moskvy by bolo cynické zvaľovať teroristický útok na Ukrajinu

„Západní spojenci by nemali vylučovať vyslanie vojakov na Ukrajinu. Francúzsko je pripravené na všetky scenáre,“ povedal Macron na konci februára. Zároveň upozornil, že v tejto veci nepanuje zhoda. Neskôr vysvetlil, že táto téza je hlavne signálom pre Rusko, ktoré sa inak pred ničím nezastaví.

„Možno, že v určitom okamihu – nechcem to, nebudem to iniciovať – bude nevyhnutné viesť pozemné operácie, nech už budú akékoľvek, aby sme čelili ruským silám,“ uviedol Macron. Podľa denníka Le Figaro by to mohlo vyzerať nasledovne:

Scenár číslo 1: Francúzske zbrojovky na Ukrajine

Podľa prvého možného scenára by Francúzsko na Ukrajine zriadilo továrne na výrobu a prevádzkovú údržbu zbraní.

Taký úmysel už vlani v septembri oznámila britská spoločnosť BAE Systems, ktorá chce vybudovať na Ukrajine pobočku zameranú na výrobu ľahkých diel a ďalšieho vybavenia …

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie