Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Päť spôsobov starostlivosti o pleť po päťdesiatke. Vrásky budú menej viditeľné

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/michaeljung). S pribúdajúcim vekom sa naša pokožka mení. Znižuje sa jej elasticita, objavujú sa jemné linky a vrásky a znižuje sa produkcia kolagénu a elastínu. Okrem plynutia času na proces starnutia pokožky vplývajú aj vonkajšie faktory a životný štýl. Na zlepšenie vzhľadu našej pleti ponúkajú kozmetické salóny širokú škálu […]
Menej ako 1 min. min.

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/michaeljung).

S pribúdajúcim vekom sa naša pokožka mení. Znižuje sa jej elasticita, objavujú sa jemné linky a vrásky a znižuje sa produkcia kolagénu a elastínu. Okrem plynutia času na proces starnutia pokožky vplývajú aj vonkajšie faktory a životný štýl. Na zlepšenie vzhľadu našej pleti ponúkajú kozmetické salóny širokú škálu ošetrení. Ktoré ošetrenia sú najúčinnejšie? Ktoré ošetrenie tváre bude ideálne pre 50-tke?

Aké ošetrenia najviac omladzujú tvár?
Foto: shutterstock/michaeljung

Prečo sa pokožka s vekom mení?

Zníženie elasticity, vrásky, popraskané kapiláry a časom aj zmena čŕt tváre sú prirodzené príznaky starnutia pokožky. Hlavnou príčinou je zníženie produkcie kolagénu a elastínu, ktoré sú zodpovedné za jej pevnosť a pružnosť. Už medzi 40. a 50. rokom života sa produkcia kolagénu znižuje o 30 %, čo má, žiaľ, vplyv na stav a vzhľad pokožky.

S pribúdajúcim vekom začína strácať nielen svoju pevnosť, ale stáva sa aj citlivejšou na stres, nedostatok spánku, dehydratáciu, UV žiarenie alebo znečistenie. Zrelá pleť si preto vyžaduje špeciálnu starostlivosť a pozornosť nielen zvonka, ale aj zvnútra.

Ako môžeme zlepšiť vzhľad našej pleti?
Foto: shutterstock/Anatoliy Karlyuk

Ako sa starať o pleť po 50-tke?

Zrelá pleť má obmedzenú schopnosť regenerácie. Problémy s precitlivenosťou, suchosťou alebo naopak, zrelá pleť reaguje na nedostatok vlhkosti nadmerným mastením.

Objavujú sa farebné zmeny a vrásky, pleť získava sivý nádych a stráca svoj prirodzený jas. Hoci plynutie času a zmeny, ktoré na našej pleti spôsobuje, sa nedajú zastaviť, pravidelná a systematická starostlivosť a vytváranie správnych návykov môžu spôsobiť, že naša pleť bude starnúť pomalšie.

Päť spôsobov starostlivosti o pleť po päťdesiatke

1. Hydratujte svoju pleť

S pribúdajúcim vekom je pokožka oveľa náchylnejšia na dehydratáciu. Je potom napätá, podráždená a šupinatá. Navyše, čím menej vody, tým rýchlejšie sa objavujú vrásky a tie, ktoré už máme, sú viditeľnejšie. Preto je také dôležité používať hydratačné krémy, ktoré obnovujú hydrolipidickú rovnováhu pokožky, dodávajú jej vlhkosť a chránia ju pred stratou vlhkosti. Treba však pamätať na to, že samotné používanie krémov nestačí. Pokožku je potrebné hydratovať aj zvnútra, a to pitím aspoň 1,5 litrov vody denne.

Pokožku je potrebné hydratovať aj zvnútra, a to pitím aspoň 1,5 litrov vody denne.
Foto: shutterstock/fizkes

2. Chráňte svoju pokožku pred slnkom

V zozname vonkajších faktorov, ktoré majú najhorší vplyv na našu pokožku, sú slnečné lúče určite na prvom mieste. Slnko zintenzívňuje proces starnutia, urýchľuje tvorbu vrások a môže spôsobiť zafarbenie, ktoré sa ťažko odstraňuje. Preto je také dôležité používať krémy s vysokou ochranou proti UVA a UVB žiareniu počas celého roka.

3. Vhodná starostlivosť

Zrelá pleť potrebuje kozmetiku s bohatými zložkami, ktoré ju vyživujú, hydratujú, vyhladzujú vrásky a obnovujú tón pleti. Vyberajte si krémy, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú, retinol, vitamín C, koenzým Q10, kolagén alebo peptidy.

4. Dbajte na svoju stravu

Ani tá najlepšia a najdrahšia kozmetika neprinesie výsledky, ak sa o svoju pleť nebudeme starať zvnútra. Dobre vyvážená strava zlepší procesy obnovy a regenerácie pleti, pomôže neutralizovať voľné radikály a ochráni pred škodlivými účinkami vonkajších faktorov, ako sú stres, znečistenie a slnečné žiarenie, ktoré urýchľujú proces starnutia. Nech váš tanier obsahuje produkty bohaté na bielkoviny, vitamíny skupiny B, vitamíny E, D a C a nenasýtené mastné kyseliny.

5. Viesť zdravý životný štýl

Ak si chcete udržať mladý vzhľad čo najdlhšie, udržujte celé telo v dobrej kondícii. Buďte aktívni na čerstvom vzduchu, doprajte si dostatok spánku a vzdajte sa stimulantov.

Dôkladná starostlivosť sa niekedy môže ukázať ako nedostatočná. V takýchto prípadoch sa oplatí obrátiť na populárne a účinné metódy kozmetických salónov.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Najlepšie ošetrenia pre zrelú pleť

Niekedy však ani špičková kozmetika alebo zdravý životný štýl nedokážu odstrániť známky starnutia.

V takýchto prípadoch sa oplatí zvážiť jedno z mnohých omladzujúcich ošetrení, ktoré ponúkajú kozmetické salóny a kliniky estetickej medicíny. Ich ponuka je veľmi široká a zahŕňa ošetrenia, ktoré si vyžadujú dlhšiu rekonvalescenciu, ako aj úplne neinvazívne postupy.

Medzi najpopulárnejšie procedúry patria:

Botulotoxín (botox) – je to jedna z najobľúbenejších liečebných metód. Zahŕňa injekciu prípravku do určenej oblasti, ktorá vedie k deaktivácii svalov, takže sa zastaví tvorba vrások. Aj malé dávky prípravku znižujú tvorbu vrások. Ošetrenie sa odporúča ľuďom s vráskami na čele, medzi obočím (tzv. levia vráska), okolo očí, nosa a v oblasti úst. Cena ošetrenia závisí od počtu jednotiek botoxu potrebných na dosiahnutie uspokojivých výsledkov.

Aptos thread lift – je procedúra, ktorá pozdvihuje a oživuje ochabnuté tkanivá tváre. Počas zákroku sa do tkanív upevnia špecializované nite, čím sa obnoví ich pôvodná poloha. To pomáha obnoviť prirodzenú formu tváre, napnúť a spevniť pokožku. Zákrok je vynikajúcou alternatívou k liftingu tváre. Nespôsobuje jazvy a výsledky sú okamžité.

HIFU – označovaná ako nechirurgický lifting kože. Ošetrenie využíva ultrazvukové vlny na stimuláciu hlbších vrstiev pokožky bez narušenia epidermy. HIFU sa môže vykonávať na tvári, ako aj na častiach tela, ako sú ruky, brucho, stehná, zadok a lýtka. Ošetrenie je úplne neinvazívne a nevyžaduje si žiadnu rekonvalescenciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Suvisiace články:

Uvarte, nápoj vypite a zvyšky použite. Okamžite sa zbavíte opuchov pod očami

Kozmetický skvost za päťku. Za jednu noc sa namažem a zbavím pupienkov. Zaschne sám od seba

The post Päť spôsobov starostlivosti o pleť po päťdesiatke. Vrásky budú menej viditeľné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie