Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Patent na drevokazné červotoče. Zmiešam s vodou a postriekam nábytok. Unikajú rýchlosťou svetla

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AKA_KerKer). Ako sa zbaviť drevokazných červotočov? Tento malý hmyz sa nezdá byť vážnym problémom, ale dokáže na vašom drahom nábytku napáchať nemalé škody. Dajte sa teda do práce a zistite, ako sa účinne zbaviť drevokazných červotočov. Zabezpečíte tak, že žiadny kus nábytku nebude trpieť. Ako sa zbaviť drevokazných červotočov? […]
Menej ako 1 min. min.

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AKA_KerKer).

Ako sa zbaviť drevokazných červotočov? Tento malý hmyz sa nezdá byť vážnym problémom, ale dokáže na vašom drahom nábytku napáchať nemalé škody. Dajte sa teda do práce a zistite, ako sa účinne zbaviť drevokazných červotočov. Zabezpečíte tak, že žiadny kus nábytku nebude trpieť.

Ako sa zbaviť drevokazných červotočov? Tento malý hmyz sa nezdá byť vážnym problémom, ale dokáže na vašom drahom nábytku napáchať nemalé škody.
Foto: shutterstock.com/AKA_KerKer

Keď si kupujeme nábytok do domácnosti, pravdepodobne chceme, aby nám vydržal čo najdlhšie, pretože v mnohých prípadoch nie je lacný. Bohužiaľ, drevo sa môže stať obeťou malých, nenásytných červotočov, ktorí ho rýchlo ničia a môžu viesť k jeho zničeniu. Našťastie poznáme spôsob, ako proti červotočom bojovať. Čo by ste mali urobiť?

Ako sa zbaviť drevokazných červotočov? Siahnite po obľúbenej zelenine z kuchyne

Červotoče nie sú hmyz, ktorý by škodil ľuďom, ale môžu poškodiť náš nábytok. Vyznačujú sa oválnym tvarom a sú dlhé približne 1 cm. Zbaviť sa ich nie je jednoduché, ale nie nemožné.

TIP! To, či sa vo vašom dome nachádzajú drevokazné červotoče, môžete zistiť jednoduchým spôsobom. Jednoducho pozorujte nábytok. Ak sa na podlahe začnú objavovať drevokazné červotoče a občas počujete charakteristický zvuk škrabania, znamená to, že s nimi máte, žiaľ, do činenia.

Nie každý vie, že niektoré pachy dráždia drevokazné červotoče. V tomto prípade hovoríme o cibuli, ktorú má v kuchyni pravdepodobne väčšina z nás. Stačí ju rozkrojiť na polovicu a začať ňou potierať nábytok, ktorý bol napadnutý drevokaznými červotočmi. Tie v hrôze rýchlo utečú a dlho sa nevrátia. Potieranie opakujte pravidelne, napríklad raz týždenne. Čo ešte pomôže?

Nie každý vie, že niektoré pachy dráždia drevokazné červotoče. V tomto prípade hovoríme o cibuli, ktorú má v kuchyni pravdepodobne väčšina z nás.
Foto: shutterstock.com/soeka

Účinný spôsob boja proti drevokazným červotočom. Nebudete potrebovať žiadne zmesi z obchodu

Ďalším úplne prírodným prostriedkom na drevokazné červotoče je esenciálny olej a voda. Ktorý z nich môžete použiť? Dobre budú fungovať nasledujúce:

levanduľa;

mäta;

eukalyptus.

Stačí ho zmiešať s vodou a postriekať miesta, kde sa pravdepodobne objavili drevokazné červotoče. Takéto prírodné prostriedky sú bezpečné a nepoškodia vašu domácnosť.

VAROVANIE! Nezabudnite, že ak domáce prostriedky nezabrali, je dobré vyhľadať pomoc odborníkov. Tí majú správne nástroje, ktoré vám pomôžu zbaviť sa drevokazných červotočov. Je lepšie vyhľadať pomoc čo najskôr, ešte predtým, ako dôjde k poškodeniu nábytku vo vašej domácnosti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ide o najlepší prostriedok na ochranu dreva. Všetko, čo potrebujete, je výrobok z kuchyne

Červené chrobáky v domácnosti a záhrade – sú prospešné alebo nebezpečné? Najhoršie sú posteľné ploštice

The post Patent na drevokazné červotoče. Zmiešam s vodou a postriekam nábytok. Unikajú rýchlosťou svetla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie