Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pavel je vyvrhel, říká mluvčí ruské diplomacie. Českého prezidenta přirovnala k teroristům

Zacharovová reagovala na Pavlovy výroky pro Novinky.cz. „Když se vede ozbrojený konflikt, tak se vede nejen proti vojenským cílům, ale i proti cílům strategického charakteru. A produktovody jsou strategickým cílem. Pokud byl útok zaměřen na to, jak přerušit dodávky plynu a ropy do Evropy a zpětně peněz Rusku, pak by – a kondicionál říkám schválně – to byl legitimní cíl,“ […]
2 min.

Zacharovová reagovala na Pavlovy výroky pro Novinky.cz. „Když se vede ozbrojený konflikt, tak se vede nejen proti vojenským cílům, ale i proti cílům strategického charakteru. A produktovody jsou strategickým cílem. Pokud byl útok zaměřen na to, jak přerušit dodávky plynu a ropy do Evropy a zpětně peněz Rusku, pak by – a kondicionál říkám schválně – to byl legitimní cíl,“ řekl prezident.

ČTĚTE TAKÉ: Berlínský úpadek. Německá vláda chce omezit podporu Ukrajiny, čelí kritice i z vlastních řad

Podle informací deníku The Wall Street Journal měli za sabotáží plynovodů Nord Stream 1 i 2 stát právě ukrajinští potápěči, kteří na nápad údajně přišli při pijatyce. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj akci předem schválil, a když si to později rozmyslel, už nestihl akci sabotérů zastavit, tvrdí WSJ. Pavel doplnil, že nemá usvědčující informace o tom, že by za sabotáží stála Ukrajina.

Jeho slova však stačila na to, aby vyprovokovala Zacharovovou. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí, která je známá jako hlásná trouba kremelské propagandy často útočící a zesměšňující zahraniční státníky nechodící prezidentu Vladimiru Putinovi na ruku, reagovala velmi ostře.

„Když čtu takové spekulace, tak jsem si pomyslela, že jsou příliš i na takto šokujícího vyvrhele. Dříve s takovými ‚myšlenkami’ vystupovali pouze představitelé zakázaných mezinárodních teroristických buněk,“ napsala Zacharovová na Telegramu.

Mluvčí ruské diplomacie k tomu připojila několik výroků z úst představitelů teroristického hnutí Al-Káida nebo Islámského státu, ovšem jednalo se o slova spjatá například s útoky na americké občany, tudíž s plynovody jako legitimními cíli války neměla nic společného.

Redakce CNN Prima NEWS požádala Kancelář prezidenta republiky o komentář ke slovům mluvčí ruského ministerstva zahraničí. Odpověď však zatím nedorazila.

PODÍVEJTE SE: Ruská logistika v troskách. Ukrajina se pochlubila záběry drtivého útoku v Kurské oblasti

Urážky Zelenského i českých zbrojovek

Zacharovová nechodí pro ostrá slova na adresu zahraničních státníků daleko. Kupříkladu prezidenta Volodymyra Zelenského, proti jehož zemi vede Rusko už třetím rokem agresivní válku, označila za „zku*vysyna“.

V minulosti se opírala i do Česka. Fakt, že české zbrojní firmy vyrábějí materiál a zbraně pro ukrajinskou armádu, přirovnala k napomáhání nacistům za druhé světové války. „S lítostí pozorujeme, jak se opakuje smutná zkušenost z druhé světové války, kdy české podniky jako součást vojenskoprůmyslového komplexu nacistického Německa ustavičně zásobovaly třetí říši zbraněmi pro válku proti Sovětskému svazu,“ nechala se v minulosti slyšet Zacharovová.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie