Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pavel odsoudil útok Íránu na Izrael. Budeme se snažit přispět ke zklidnění situace, tvrdí

„Jednoznačně odsuzuji přímý útok Íránu na Izrael. Přestože se Izraeli a spojencům dnes v noci podařilo naprostou většinu smrtonosných íránských dronů a raket úspěšně zneškodnit, jde o krok, který nebezpečně eskaluje konflikt v regionu. Zůstáváme v průběžném kontaktu s našimi partnery ve snaze bezpečnostní situaci zklidnit,“ uvedl prezident. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Izraeli kryl v noci […]
Menej ako 1 min. min.

„Jednoznačně odsuzuji přímý útok Íránu na Izrael. Přestože se Izraeli a spojencům dnes v noci podařilo naprostou většinu smrtonosných íránských dronů a raket úspěšně zneškodnit, jde o krok, který nebezpečně eskaluje konflikt v regionu. Zůstáváme v průběžném kontaktu s našimi partnery ve snaze bezpečnostní situaci zklidnit,“ uvedl prezident.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Izraeli kryl v noci záda dřívější nepřítel. Vedle Američanů pomohli Francouzi i Britové

Podporu Izraeli v uplynulých hodinách vyjádřili mnozí čeští politici. Někteří míní, že stejnou podporu, jakou má nyní Izrael, by si zasloužila i Ukrajina, která už přes dva roky čelí ruské invazi.

Izrael v noci na neděli čelil rozsáhlému vzdušnému útoku ze strany Íránu. Útok nakonec zřejmě nepřinesl velké škody, výrazně ale zostřil napětí v neklidném regionu.

Podle izraelské armády Írán za uplynulou noc vyslal přes 300 dronů a raket, 99 procent z nich však bylo sestřeleno. Teherán uvádí, že útok podnikl v odvetě za nedávný úder proti íránskému konzulátu v Damašku připisovaný Izraeli.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie