Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pavel se ve Varech chystá na premiéru Mordu. Na festivalu se vyjádřil k poplatkům i rozpočtu

Na filmový festival do Karlových Varů dorazil v neděli také prezident Petr Pavel. „Připojím se ke své ženě a společně se podíváme na dokument o Ivě Janžurové. Budeme mít i rozhovor s Olehem Sencovem. Večer se budeme účastnit premiéry českého filmu Mord,“ řekl prezident Petr Pavel pro CNN Prima NEWS, hovořil ovšem i o politice. […]
Menej ako 1 min. min.

Na filmový festival do Karlových Varů dorazil v neděli také prezident Petr Pavel. „Připojím se ke své ženě a společně se podíváme na dokument o Ivě Janžurové. Budeme mít i rozhovor s Olehem Sencovem. Večer se budeme účastnit premiéry českého filmu Mord,“ řekl prezident Petr Pavel pro CNN Prima NEWS, hovořil ovšem i o politice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Pavel mimo jiné sdělil, že chce mít větší roli při sestavování státního rozpočtu. „Jde mi hlavně o to, aby rozpočet byl podroben co nejmenší kritice. Aby bylo srozumitelně komunikováno, proč je rozpočet takový, jaký je,“ uvedl prezident.

Vyjádřil se i ke zvyšování koncesionářských poplatků: „Veřejnoprávní služba je potřeba. Musíme k tomu přistoupit. Jestliže se koncesionářské poplatky neměnily déle než 15 let, neodpovídá to realitě. Aby Česká televize mohla podávat kvalitní zpravodajství, musí z něčeho žít,“ sdělil Pavel.

Filmový festival v Karlových Varech zahájil v pátek jeho prezident Jiří Bartoška. Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii převzal americký herec a režisér Viggo Mortensen, který na zahajovacím večeru uvedl svůj romantický western Až na konec světa. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na závěr festivalu také britský herec, držitel Zlatého glóbu, ceny BAFTA a nominace na Oscara Clive Owen. Cenu prezidenta filmového festivalu Karlovy Vary za mimořádný přínos české kinematografii dostane herec Ivan Trojan.

Dalším hostem letošního festivalu, který rovněž obdrží Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary, bude německý herec, režisér a producent, několikanásobný držitel Evropské filmové ceny Daniel Brühl.

Filmový festival v Karlových Varech letos nabízí 136 hraných i dokumentárních celovečerních filmů. V porotě hlavní soutěže zasedl oscarový herec Geoffrey Rush, který si z festivalu před dvěma roky přivezl Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Česká kinematografie má v hlavní soutěži dva zástupce – Světýlka režisérky Beaty Parkanové a celovečerní debut Adama Martince Mord. Program se nachází na stránkách festivalu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perkausová se vrací na obrazovky. Jsem nervózní, ale adrenalin potřebuji, přiznala

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie