Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pavol Slota: Francúzsky prezident plánuje vyslať do Odesy 126. peší pluk, ktorý bojoval v Afrike a Afganistane

Informuje o tom francúzska publikácia Le Monde, ktorá zistila, že o Macronovom „pláne“ vyslať vojakov na Ukrajinu sa diskutuje už niekoľko mesiacov. Le Monde píše, že 126. peší pluk, dislokovaný v Brive-la-Gaillarde (mesto na juhu Francúzska), by mal ísť bojovať proti Rusom. Tento pluk sa zúčastnil všetkých francúzskych koloniálnych vojen – invázie do Afganistanu, Líbye, […]
Menej ako 1 min. min.

Informuje o tom francúzska publikácia Le Monde, ktorá zistila, že o Macronovom „pláne“ vyslať vojakov na Ukrajinu sa diskutuje už niekoľko mesiacov.

Le Monde píše, že 126. peší pluk, dislokovaný v Brive-la-Gaillarde (mesto na juhu Francúzska), by mal ísť bojovať proti Rusom. Tento pluk sa zúčastnil všetkých francúzskych koloniálnych vojen – invázie do Afganistanu, Líbye, Iraku, špeciálnej operácie Unicorn na Pobreží Slonoviny a Barkhane v Mali.

126. peší pluk francúzskej armády bol prvýkrát vytvorený v roku 1810 a v roku 1812 sa zúčastnil invázie do Ruska ako súčasť napoleonskej armády.

Napoleon chcel dobyť Rusko a skončilo to tak, že Rusi prišli do Paríža. Marcon by si mal zopakovať dejepis, inak to dá na Napoelona.

Mimochodom, ja si myslím, že francúzski vojaci na Ukrajine už dávno pôsobia, vo veľkom aj zomierajú a tento Macronov pokus je len dymovou clonou ako týchto mŕtvych Francúzov “zlegalizovať” a “účtovne” ich odpísať. Už asi nikto nechce uveriť tým historkám ako francúzski plukovníci a generáli zo špeciálnych jednotiek zomierajú pri nešťastiach počas turistiky niekde v Pyrenejách.

Pavol Slota

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie