Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Peeling pokožky hlavy pomáha čistiť a regenerovať jej stav. Ako často by sa mal používať?

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Svetlana Zelentsova). Peeling pokožky hlavy je ošetrenie, o ktorom niektorí z nás ani nepočuli. Prečo sa odporúča? Ako sa vykonáva? Prečo by ste sa mali starať o stav pokožky hlavy? Na tieto a ďalšie otázky nájdete odpovede nižšie. Peeling pokožky hlavy pomáha čistiť a regenerovať jej stav.Foto: shutterstock.com/Svetlana Zelentsova […]
Menej ako 1 min. min.

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Svetlana Zelentsova).

Peeling pokožky hlavy je ošetrenie, o ktorom niektorí z nás ani nepočuli. Prečo sa odporúča? Ako sa vykonáva? Prečo by ste sa mali starať o stav pokožky hlavy? Na tieto a ďalšie otázky nájdete odpovede nižšie.

Peeling pokožky hlavy pomáha čistiť a regenerovať jej stav.
Foto: shutterstock.com/Svetlana Zelentsova

Peeling pokožky hlavy. Prečo ho pravidelne vykonávať?

Peeling pokožky hlavy je ošetrenie, ktoré môže výrazne zlepšiť stav pokožky hlavy, ale aj vlasov. Samotný peeling, ktorý sa môže nazývať aj exfoliácia alebo jednoducho odlupovanie pokožky, zahŕňa odstránenie starej, odumretej kože. Výsledkom je vyživenie pokožky, redukcia vrások a môže tiež zosvetliť hyperpigmentáciu. Existujú rôzne typy a formy exfoliácie, ktoré si môžete vybrať podľa problému a očakávaného účinku, napr. chemická, mechanická a fyzikálna; jemnozrnná a hrubozrnná; enzymatická.

O čom je teda peeling pokožky hlavy? Ako môžete ľahko uhádnuť, ide o odstránenie odumretej kože. Ak je jej príliš veľa, môže dôjsť k nepríjemnému svrbeniu. Ak sa peeling pokožky hlavy vykonáva pravidelne, pokožku nielen čistí, ale aj regeneruje. Pomáha tiež regulovať tvorbu kožného mazu. Po odstránení zrohovatenej epidermy sa ľahšie vstrebávajú výživné látky, napríklad masky a kondicionéry. To však nie je všetko! Počas exfoliácie sa pokožka hlavy masíruje, čo má pozitívny vplyv na vlasové korienky. Aj tie sú lepšie vyživené a silnejšie, čo má tiež vplyv na stav vlasov. Je to vďaka stimulácii mikrocirkulácie. To je dôležité najmä pre tých, ktorí bojujú s vypadávaním vlasov – pravidelná exfoliácia ho môže výrazne znížiť.

Do svojho obľúbeného šampónu pridáte mletú kávu alebo cukor a vyrobíte si domáci peeling na pokožku hlavy.
Foto: shutterstock/Alina Kruk

Enzymatický peeling na pokožku hlavy alebo možno iný?

Rovnako ako pri peelingoch na iné časti tela existuje niekoľko druhov peelingov, napr. mechanický, enzymatický, kyslý. Či už si vyberiete enzymatický peeling na pokožku hlavy alebo iný typ peelingu, mali by ste používať zdravý rozum a čítať zloženie. V ideálnom prípade by takýto výrobok nemal obsahovať škodlivé látky, ako sú silikóny. Keďže pri peelingu sa pokožka masíruje a pokožka hlavy absorbuje rôzne živiny, je dôležité, aby peeling obsahoval aj hydratačné a výživné látky pre pokožku hlavy. Čím viac prírodných zložiek je v zložení, tým lepšie. Pri peelingu pokožky hlavy je vybraná látka v kontakte s pokožkou dlhší čas, preto je dôležité zabezpečiť správne zloženie kozmetického prípravku.

Je možné vyrobiť domáci peeling na pokožku hlavy?

Samozrejme, že môžete a je to veľmi dobrá voľba, pretože máte istotu zloženia výrobku a jeho kvality. Nie je to tiež také zložité, ako by ste si mohli myslieť. V skutočnosti stačí, ak do svojho obľúbeného šampónu pridáte mletú kávu alebo cukor a vyrobíte si domáci peeling na pokožku hlavy. Samozrejme, aj samotný šampón by mal byť kvalitný a mal by pozostávať z prírodných zložiek s preukázateľným prínosom pre pokožku a vlasy. Preto je dobré pozorne čítať zloženie, aby ste okrem iného nepoužívali výrobky obsahujúce SLS. Cukrový peeling na pokožku hlavy je výborný na čistenie pokožky a stimuluje regeneráciu, čo nepriamo prispieva k zlepšeniu stavu vlasov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte s vodou a naneste na vlasy. Nielenže ich posilníte, ale rýchlo si všimnete baby hair

Kaderníčka mi odporučila domáci liek na lupiny. Pokožka je hladká a vlasy nadvihnuté

The post Peeling pokožky hlavy pomáha čistiť a regenerovať jej stav. Ako často by sa mal používať? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie