Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pellegrini sa stretol s prezidentkou Európskej investičnej banky, na Slovensku podporuje viacero projektov (foto)

Európa musí podľa slovenského prezidenta investovať do zlepšenia svojich schopností.
Menej ako 1 min. min.

12.9.2024 (SITA.sk) – Prezident Peter Pellegrini prijal v stredu v Prezidentskom paláci prezidentku Európskej investičnej banky (EIB) Nadiu Calviño. EIB podporuje investičné projekty a pomáha tak zlepšovať život Slovákov.

Je len na nás, ako bude vyzerať naša budúcnosť. Európa musí investovať do zlepšenia svojich schopností. Spoločnými projektami a spoluprácou sa vieme posunúť vpred a zabezpečiť dôstojnejšiu životnú úroveň každému občanovi Slovenska a Európskej únie,“ uviedol na stretnutí Pellegrini.

EIB spoločne s Európskym investičným fondom (EIF) podporuje na Slovensku investičné projekty, ktoré znižujú rozdiely v európskych regiónoch a posilňujú hospodársku konkurencieschopnosť. V minulom roku sa táto finančná inštitúcia angažovala v oblasti financovania energetiky, rozvoja miest, služieb a podpory pre malé a stredné podniky a spoločnosti so strednou kapitalizáciou.

Podpísala nové úvery vo výške 254 miliónov eur, záruky EIF dosiahli objem 39 miliónov eur. V roku 2023 dostalo podporu približne 700 malých podnikov, čo predstavuje asi 23 000 pracovných miest. Približne 85 percent celkových finančných prostriedkov bolo určených pre menej rozvinuté regióny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Stretnutie Pellegriniho s prezidentkou Európskej investičnej banky Nadiou Calviño (fotografie)

Viac k témam: Investicne projekty, Prezident Slovenskej republiky, Prezidentský palác
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini sa stretol s prezidentkou Európskej investičnej banky, na Slovensku podporuje viacero projektov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie