Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pellegriniho inaugurácia sa blíži. Ako bude vyzerať jeho program?

Program novozvoleného prezidenta sa začne krátko predpoludním.
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 (SITA.sk) – Nového slovenského prezidenta Petra Pellegriniho čaká počas inauguračného dňa, v sobotu 15. júna, prevzatie paláca i slávnostná bohoslužba. Ako informovali z Kancelárie Národnej rady SR, program novej hlavy štátu sa začne krátko predpoludním, a to slávnostnou schôdzu Národnej rady SR.

Pellegriniho po nej čaká krátka prehliadka jednotiek Ozbrojených síl SR, po ktorej sa odoberie do Katedrály sv. Martina. Tam sa o pol druhej popoludní začne slávnostná bohoslužba slova Te deum.

Po skončení bohoslužby budú ďalšie kroky Pellegriniho smerovať do Prezidentského paláca, ktorý si prevezme, a tiež sa rozlúči s odchádzajúcou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Na nádvorí paláca absolvuje i prehliadku Čestnej stráže prezidenta SR, po ktorej bude nasledovať slávnostný obed na pozvanie prezidenta.

V neskorých popoludňajších hodinách nový prezident položí veniec k Pamätníku generála M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji, a neskôr aj k Pamätníku Brána slobody na Devíne. Inauguračný deň bude zavŕšený slávnostnou recepciou na Bratislavskom hrade.

Viac k témam: Bohoslužba, Bratislavský hrad, Inaugurácia prezidenta, Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky, novozvolený prezident, Prezidentka SR, Prezidentský palác
Zdroj: SITA.sk – Pellegriniho inaugurácia sa blíži. Ako bude vyzerať jeho program? © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie