Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Perie sa oblečenie naruby? Je dobré to vedieť predtým, ako ho vložíte do práčky

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ljupco Smokovski). Ako prať oblečenie, aby ste minimalizovali riziko jeho poškodenia? Dodržiavajte niekoľko jednoduchých pravidiel a už nikdy sa nebudete musieť obávať poškodenia bielizne. Vaše tkaniny budú nielen čisté, ale aj ako nové. Ako prať oblečenie, aby ste minimalizovali riziko jeho poškodenia?Foto: shutterstock/Ljupco Smokovski Pranie je činnosť, ktorú zvyčajne […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ljupco Smokovski).

Ako prať oblečenie, aby ste minimalizovali riziko jeho poškodenia? Dodržiavajte niekoľko jednoduchých pravidiel a už nikdy sa nebudete musieť obávať poškodenia bielizne. Vaše tkaniny budú nielen čisté, ale aj ako nové.

Ako prať oblečenie, aby ste minimalizovali riziko jeho poškodenia?
Foto: shutterstock/Ljupco Smokovski

Pranie je činnosť, ktorú zvyčajne vykonávame niekoľkokrát týždenne. Niekedy sa stane, že výber nesprávneho programu alebo zámena tkanín má za následok poškodenie oblečenia. Na si dávať pozor, aby ste riziko poškodenia minimalizovali a pômože obracanie oblečenia naruby pred vložením do práčky?

Čo sa dá urobiť, aby textílie zostali dlhšie ako nové? Pozor na pranie

Správna starostlivosť o tkaniny je dôležitá. Vydržia dlhšie nové a budú vyzerať ako by ste si ich práve zakúpili. Nestrácajú svoju farbu, nekrčia sa a nevyťahujú. Samozrejme, veľkú úlohu v tom zohráva správne vykonávané pranie a sušenie. Práve v bubne práčky sa najčastejšie ničí štruktúra alebo blednú farby a potlače. Ako by sme mali prať naše oblečenie, aby sme si boli istí, že ho nepoškodíme? Oplatí sa dodržiavať niekoľko tipov, aby ste minimalizovali riziko poškodenia.

Ako prať oblečenie, aby sa nepoškodilo? Tu je najdôležitejšie pravidlo

Dôležité je tiež používať správne pracie prostriedky.
Foto: shutterstock/Robert Kneschke

Keď začnete prať oblečenie, v prvom rade musíte bezpodmienečne dodržiavať informácie na štítkoch. Práve tam nájdete presné pokyny, ako zaobchádzať s látkou, aby sa nepoškodila. Dozviete sa, akú teplotu zvoliť, či máte nechať zapnutý cyklus žmýkania alebo nie a podobne. Dôležité je tiež používať správne pracie prostriedky. V prípade jemnejších tkanín si vyberajte pracie prostriedky, ktoré sú na ne určené. Nezabúdajte na pravidelné čistenie práčky.

Periete oblečenie naruby? Nie vždy je to najlepšia voľba

Bežnou praxou, ako zabrániť poškodeniu oblečenia, je otočiť ho naruby a až potom ho vložiť do bubna. Hoci to má zmysel napríklad pri blúzkach s potlačou alebo ozdobnými prvkami, ako sú flitre, ak majú odevy škvrny, ktoré sa ťažko odstraňujú, táto technika ich môže nechať nevypraté. Jemné tkaniny, ako sú čipky, hodváb alebo plienky na opakované použitie, nemali obracať naruby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mnoho ľudí používa kapsuly na pranie nesprávne. Následky môžu byť vážne

Zbavte sa nepríjemného zápachu z topánok bez prania. Rýchle, lacné a efektívne

The post Perie sa oblečenie naruby? Je dobré to vedieť predtým, ako ho vložíte do práčky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie