Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Peter Pellegrini dostal list! Napísal ho sám kráľ Karol III.

14.6.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexandros Michailidis shutterstock/Heide Pinkall). Dva dni pred inauguráciou nového prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho sa objavil list adresovaný do prezidentskej kancelárie. Tento týždeň mu totiž odkaz zaslal aj britský kráľ Karol III., ktorý mu venoval srdečné slová podpory a priateľstva. Kráľ Karol III napísal list Petrovi Pellegrinimu.Foto: shutterstock/Alexandros Michailidis […]
Menej ako 1 min. min.

14.6.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexandros Michailidis shutterstock/Heide Pinkall).

Dva dni pred inauguráciou nového prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho sa objavil list adresovaný do prezidentskej kancelárie. Tento týždeň mu totiž odkaz zaslal aj britský kráľ Karol III., ktorý mu venoval srdečné slová podpory a priateľstva.

Kráľ Karol III napísal list Petrovi Pellegrinimu.
Foto: shutterstock/Alexandros Michailidis shutterstock/Heide Pinkall

Niet pochýb o tom, že kráľovská rodina prežíva v poslednom období veľmi ťažké obdobie. No kráľ Karol III., si napriek liečbe našiel čas adresovať list aj na Slovensko, novozvolenému prezidentovi. Čo sa v ňom teda píše?

Kráľ Karol III napísal list Petrovi Pellegrinimu

„Vážený pán prezident, spolu s manželkou by sme Vám chceli čo najsrdečnejšie zablahoželať k zvoleniu za prezidenta Slovenskej republiky. Uvedomujeme si náročnosť týchto čias po odsúdeniahodnej streľbe na premiéra Fica a prajeme mu úplné a skoré uzdravenie,“ zverejnila znenie listu britská ambasáda na Slovensku prostredníctvom svojich sociálnych sietí.

POZRITE TIEŽ AJ: Vrátia sa Meghan Markle a princ Harry do Veľkej Británie? Sú tam veľké šance a… dve podmienky

Kráľ Karol III. vyjadril aj nádej, že počas Pellegriniho mandátu dôjde k väčšiemu prehĺbeniu vzťahov medzi Slovenskom a Veľkou Britániou.

„Dúfam, že Vaše funkčné obdobie prehĺbi zblíženie našich dvoch krajín a že budeme môcť spoločne pracovať na riešení veľkých problémov našej doby – od posilňovania euroatlantickej bezpečnosti po boj s klimatickou zmenou,“ napísal kráľ.

Peter Pellegrini sa novej funkcie ujme 15. júna 2024 počas slávnostnej inaugurácie, kde zloží prísahu na schôdzi parlamentu v budove Reduty, v ktorej sídli Slovenská filharmónia. Slávnostne v nej zasadne Národná rada Slovenskej republiky a Peter Pellegrini v zmysle Ústavy Slovenskej republiky zloží sľub do rúk predsedu Ústavného súdu Slovenskej republiky, Ivana Fiačana. Tento deň bude pre Slovensko historickým, pretože prinesie nielen nového prezidenta, ale aj nové nádeje na posilnenie medzinárodných vzťahov a riešenie globálnych výziev.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto osoba je vždy po jej boku. Teraz jej to vojvodkyňa Kate vrátila

Senzačná správa o vojvodkyni Kate. Kensingtonský palác prerušil ticho

The post Peter Pellegrini dostal list! Napísal ho sám kráľ Karol III. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie