Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Peter Sagan sa pravdepodobne predstaví na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska

Preteky Okolo Slovenska budú pravdepodobne rozlúčka 34-ročného Sagana so slovenskými cestami i fanúšikmi pod Tatrami.
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 (SITA.sk) – Najlepší cyklista slovenskej histórie Peter Sagan bude s veľkou pravdepodobnosťou štartovať na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 26. do 30. júna.

Vyplýva to z oficiálnej prihlášky slovenského kontinentálneho tímu Pierre Baguette Cycling, ktorý vo štvrtok zverejnil mená siedmych nominovaných pretekárov a medzi nimi figuruje aj to Saganovo. Jednotlivé tímy majú možnosť menoslov pretekárov ešte korigovať, a to pár dní pred začiatkom podujatia.

Budú preteky Saganovou rozlúčkou?

Trojnásobný majster sveta a sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France vlani oficiálne ukončil kariéru v cestnej cyklistike a mal sa venovať len horskej. Jeho plány však negatívne ovplyvnili problémy so srdcom, ktoré musel vyriešiť operačným zákrokom.

Na bicykel sa dokázal vrátiť ešte na začiatku mája a to na podujatí Okolo Maďarska. Preteky Okolo Slovenska budú pravdepodobne rozlúčka 34-ročného Sagana so slovenskými cestami i fanúšikmi pod Tatrami. Na slovenských cestách sa predstavil už v roku 2021, keď sa stal celkovým víťazom podujatia kategórie UCI 2.1.

Jazdci absolvujú 710 km

Organizátori avizujú účasť troch stajní World Tour (Soudal Quick-Step, Team Jayco AlUla a Cofidis), šesť zoskupení kategórie ProTeams a desať kontinentálnych tímov. Jazdci absolvujú dovedna 710 km, na trati je prichystaných 19 horských a 8 rýchlostných prémií. Začiatok je naplánovaný do Dunajskej Stredy, závere bude vo Vysokých Tatrách.

Dojazdy jednotlivých etáp budú hostiť Dunajská Streda, Hlohovec, Dubnica nad Váhom, Ružomberok a Štrbské Pleso. Na podujatí kategórie 2.1 rozdajú dovedna 735 bodov do rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Informácie priniesol web cycling-info.sk.

Skvelá športová bodka

Podujatie sa začne tímovou časovkou so štartom a cieľom pri futbalovom štadióne v Dunajskej Strede s dĺžkou 28,8 kilometra, jej súčasťou bude aj prejazd po motoristickom okruhu Slovakiaring. Druhá etapa meria 192 km a povedie z Nitry cez Piešťany, myjavské kopanice až do Hlohovca.

Tretia sa začne v Piešťanoch a jej cieľ bude po 160,6 km v Dubnici nad Váhom. Štvrtá etapa odštartuje v Partizánskom a pretekári sa cez Šturec a Donovaly dostanú do cieľa v Ružomberku. Záverečný deň sa začne v Liptovskom Mikuláši a jazdci sa cez Poprad presunú do Vysokých Tatier, kde až trikrát absolvujú stúpanie zo Štrby na Štrbské Pleso a cieľ budú mať pod známym lyžiarsky oblúkom.

„Bude to skutočne skvelá športová bodka. Diváci budú mať šancu vidieť pretekárov na tomto stúpaní viackrát,” informoval zostavovateľ trate Stanislav Holec.

Viac k témam: Cyklistické preteky, Okolo Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Peter Sagan sa pravdepodobne predstaví na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie