Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pike Finance oznámil, že bol obeťou útoku

Decentralizovaný finančný protokol Pike Finance oznámil, že bol obeťou útoku, ktorý spôsobil krádež digitálnych aktív v hodnote približne 1,6 milióna dolárov. Útočníci ukradli tieto prostriedky pomocou zraniteľnosti, ktorá bola spojená s predchádzajúcou zraniteľnosťou stablecoinu USDC. Medzi ukradnuté aktíva patria 99 970,48 ARB, 64 126 OP a 479,39 ETH. Podľa vyhlásenia spoločnosti Pike Finance k útoku […]
Menej ako 1 min.

Decentralizovaný finančný protokol Pike Finance oznámil, že bol obeťou útoku, ktorý spôsobil krádež digitálnych aktív v hodnote približne 1,6 milióna dolárov. Útočníci ukradli tieto prostriedky pomocou zraniteľnosti, ktorá bola spojená s predchádzajúcou zraniteľnosťou stablecoinu USDC. Medzi ukradnuté aktíva patria 99 970,48 ARB, 64 126 OP a 479,39 ETH.

Podľa vyhlásenia spoločnosti Pike Finance k útoku došlo 30. apríla a súvisel so zmenou kódu inteligentnej zmluvy, ktorá viedla k zraniteľnosti v usporiadaní úložiska. Toto nesprávne zarovnanie spustilo útok, ktorý umožnil útočníkom získať administrátorský prístup a ukradnúť finančné prostriedky.

V reakcii na tento útok spoločnosť Pike Finance ponúka 20% odmenu za vrátenie finančných prostriedkov a ďalšiu odmenu za informácie, ktoré vedú k odhaleniu útočníkov alebo k vráteniu ukradnutých aktív. Protokol tiež uviedol, že plánuje vydať správu o incidente a pracovať na znovuobnovení bezpečnosti používateľov.

Spoločnosť tiež uviedla, že súčasťou problému bola závislosť, ktorá zmenila pozíciu inicializovaných premenných v úložisku, čo spôsobilo nesprávne zarovnanie. Útočníci dokázali využiť túto zmenu na upgradovanie zmlúv a získanie kontroly, čo viedlo k strate finančných prostriedkov.

Tieto útoky zdôrazňujú zraniteľnosť decentralizovaných finančných protokolov a dôležitosť robustných bezpečnostných postupov a neustáleho auditu kódu inteligentných zmlúv. Súčasne zdôrazňujú potrebu rýchlej reakcie a spolupráce s bezpečnostnými expertmi, aby sa minimalizovali škody a zlepšila bezpečnosť na platformách DeFi.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Pike Finance oznámil, že bol obeťou útoku je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie