Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Piškotový koláč

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Piškótový koláč je vynikajúcim základom pre chutné koláče. Ponúka nekonečné možnosti. Koláč sa da naplniť krémom, tvarohovou hmotou, želé alebo ovocnou penou. Môžete tiež vykúzliť rôzne druhy piškót – vanilkové, kakaové, orechové alebo, ak chcete, špenátové. Ako pripraviť piškótový koláč?Foto: shutterstock/Ahanov Michael Tento pôvabný koláč sa dá […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Piškótový koláč je vynikajúcim základom pre chutné koláče. Ponúka nekonečné možnosti. Koláč sa da naplniť krémom, tvarohovou hmotou, želé alebo ovocnou penou. Môžete tiež vykúzliť rôzne druhy piškót – vanilkové, kakaové, orechové alebo, ak chcete, špenátové.

Ako pripraviť piškótový koláč?
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Tento pôvabný koláč sa dá tiež ľahko zafarbiť rôznymi farbami a vytvoriť tak skutočne výrazné dezerty. Preto môže byť výber receptov na piškótové torty pre niekoho, kto ich ešte nikdy neskúsil, závratný. Variácií je naozaj veľa, aj keď ide o najzákladnejšiu, ľahkú piškótovú tortu na narodeninovú tortu.

Ako pripraviť piškótový koláč?

Piškótový koláč je koláč, ktorý by mal byť krásne nadýchaný a byť jemný a sladkej chuti. Na jeho prípravu potrebujete len štyri suroviny, a to vajcia, kukuričný škrob, pšeničnú múku a cukor. Pri miešaní zmesi si musíte dávať pozor, aby ste to robili opatrne – čím hladšie ingrediencie spojíte, tým nadýchanejší koláč vyjde.

Čim poliať piškótový koláč?

Niektorí ľudia sa obávajú, že koláč vyjde suchý. Stane sa to, ak ho necháte v rúre príliš dlho alebo ak napríklad použijete príliš málo vajec. Nemusíte sa však obávať – piškótový koláč jednoducho navlhčite, aby bol opäť príjemne vláčny. Najčastejšie sa zvlhčuje citrónovou šťavou, čajom alebo kávou, ale nič vám nebráni použiť aj alkohol, napríklad likér limoncello alebo ovocný punč.

Piškótový koláč je vynikajúcim základom pre chutné koláče.
Foto: shutterstock.com/ffolas

Ingrediencie:

5 vajec

200 g jemného cukru

150 g tortovej múky

50 g kukuričného škrobu

Príprava:

Oddeľte bielka od žĺtkov. Bielky vyšľahajte mixérom na vysokých otáčkach do nadýchanej konzistencie. Ku koncu šľahania postupne pridávajte do bielkov cukor. Keď je zmes hladká a lesklá, pridávajte žĺtky jeden po druhom (bez toho, aby ste prestali šľahať).

Múky a škrob po častiach preosejte cez sito do vaječnej zmesi a jemne premiešajte stierkou (len kým sa prísady nespoja).

Dno tortovej formy s priemerom 18 cm vyložíme papierom na pečenie. Ničím ho nemastite. Vložte do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 40-45 minút.

Upečený piškótový koláč nechajte na mriežke úplne vychladnúť. Potom ho rozrežte na 3 – 4 časti a naplňte vybranou plnkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte čajovú lyžičku tohto produktu. Piškótový koláč už nikdy nebude padať. Vyjde nadýchaný a ľahký ako obláčik

Toto je najjednoduchší koláč na svete. Využite jahody, kým je ich sezóna

The post Piškotový koláč appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie