Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pite denne pohár šťavy z tejto zeleniny. Ignorujeme ju, no je to elixír mladosti

Zaradiť mrkvovú šťavu do každodenného jedálnička nie je ťažké a jej pravidelná konzumácia môže výrazne zlepšiť naše zdravie a pohodu. Pozrite sa, prečo by ste mali častejšie siahať po tomto prírodnom, výživnom nápoji. Pravidelná konzumácia čerstvo vylisovanej mrkvovej šťavy je skvelým spôsobom, ako zlepšiť svoje zdravie a pohodu. Tento nápoj bohatý na vitamíny a minerály […]
Menej ako 1 min. min.

Zaradiť mrkvovú šťavu do každodenného jedálnička nie je ťažké a jej pravidelná konzumácia môže výrazne zlepšiť naše zdravie a pohodu. Pozrite sa, prečo by ste mali častejšie siahať po tomto prírodnom, výživnom nápoji.

Pravidelná konzumácia čerstvo vylisovanej mrkvovej šťavy je skvelým spôsobom, ako zlepšiť svoje zdravie a pohodu. Tento nápoj bohatý na vitamíny a minerály podporuje imunitný systém, zlepšuje stav pokožky, vlasov a nechtov a prospieva zraku. Stačí jeden pohár denne, aby ste pocítili účinky.

Prečo piť mrkvovú šťavu?

Mrkvová šťava, najmä z mladej mrkvy, je skutočnou vitamínovou bombou. Najznámejšou zložkou mrkvy je betakarotén, ktorý sa v našom tele mení na vitamín A. Tento vitamín je kľúčový pre zdravie našich očí, podporuje imunitný systém a má pozitívny vplyv na stav pokožky. Okrem vitamínu A obsahuje mrkva aj vitamíny C, K, E a vitamíny skupiny B.

Šťava je bohatá aj na minerálne látky, ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik a železo. Vďaka tomu podporuje správne fungovanie kardiovaskulárneho systému a pomáha udržiavať zdravé kosti a zuby. Dôležitá je aj prítomnosť kyseliny listovej, ktorá je nevyhnutná pre tehotné ženy a podporuje vývoj plodu.

Každodenné pitie mrkvovej šťavy môže priniesť mnoho zdravotných výhod. Prvým z nich je posilnenie imunitného systému. Vitamíny a minerály obsiahnuté v mrkve podporujú naše telo v boji proti infekciám a prechladnutiu. Betakarotén, ktorý sa premieňa na vitamín A, uzatvára sliznice čriev, čím sťažuje parazitom prenikanie do ciev. Vďaka tomu môže pravidelná konzumácia mrkvovej šťavy pomôcť v boji proti črevným parazitom.

Vitamín A a antioxidanty obsiahnuté v mrkvovej šťave chránia naše telo pred voľnými radikálmi, ktoré urýchľujú proces starnutia pokožky. Pravidelné pitie tohto nápoja preto môže pomôcť zlepšiť stav pokožky a dodať jej zdravý a žiarivý vzhľad. Navyše je známe, že mrkvová šťava vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov posilňuje vlasy a nechty.

Ako zaradiť mrkvovú šťavu do každodenného jedálnička?

Zavedenie mrkvovej šťavy do každodenného jedálnička môže byť jednoduché a príjemné, najmä ak dodržíte niekoľko jednoduchých tipov. V prvom rade začnite výberom správnej mrkvy – najlepšie organickej, bez pesticídov. Je dôležité, aby ste mrkvu pred vylisovaním šťavy vždy dôkladne umyli, aby ste sa zbavili všetkých nečistôt. Optimálna dávka mrkvovej šťavy je jeden pohár denne.

Zavedenie mrkvovej šťavy do nášho každodenného jedálnička neznamená, že ju musíme piť sólo. Môžeme experimentovať s rôznymi prísadami, ktoré nielen spestria chuť, ale nápoju dodajú aj ďalšie výživové hodnoty. Kombinácia mrkvy s červenou repou, zelerom alebo kapustou môže byť rovnako chutná ako zdravá a pridanie citrónovej alebo limetkovej šťavy dodá sviežosť. Môžete tiež experimentovať s korením – trochu mletej škorice, zázvoru alebo kurkumy obohatí chuť šťavy a poskytne ďalšie zdraviu prospešné látky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie