Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pite namiesto bežnej kávy. Zlepšuje metabolizmus a pomáha páliť tuk

Káva má veľa výhod, ale ako každá potravina, ani táto neslúži každému. Neodporúča sa najmä vtedy, ak máte vysoký krvný tlak. Musíte sa potom tohto nápoja vzdať? Nie nevyhnutne. Môžete si vybrať inú verziu. Bude prospešná aj pri chudnutí. Ak máte radi chuť a vôňu kávy, ale nemáte radi kofeín, môže byť pre vás dobrou […]
Menej ako 1 min. min.

Káva má veľa výhod, ale ako každá potravina, ani táto neslúži každému. Neodporúča sa najmä vtedy, ak máte vysoký krvný tlak. Musíte sa potom tohto nápoja vzdať? Nie nevyhnutne. Môžete si vybrať inú verziu. Bude prospešná aj pri chudnutí.

Ak máte radi chuť a vôňu kávy, ale nemáte radi kofeín, môže byť pre vás dobrou voľbou káva z čakanky. Čo sa o nej oplatí vedieť?

Svojou charakteristickou horkosťou

Čakanková káva? Niektorí ľudia majú k tomuto názvu výhrady, pretože podľa nich je káva len nápoj, ktorý sa vyrába z kávových zŕn. Chuť tej z čakanky je však mätúco podobná. A ako tento nápoj vzniká? V procese spracovania jej koreňa. Ten sa suší, melie a praží, čo mu dodáva arómu. Táto káva sa dodáva v rozpustnej forme. Jej príprava je preto mimoriadne jednoduchá. Jej chuť je mierne orechová s charakteristickou horkosťou. Preto ju niektorí ľudia kombinujú s korením, medom, mliekom alebo rastlinnými nápojmi.

Keď nemôžete spať

Káva je jedným z najzdravších nápojov a často o nej píšeme. Potvrdzujú to mnohé štúdie. To isté platí aj pre nápoj z čakanky. Predovšetkým neobsahuje kofeín a pri mnohých ochoreniach ho treba obmedziť alebo dokonca vynechať. Neodporúča sa pri problémoch s nespavosťou, tráviacich ťažkostiach alebo vysokom krvnom tlaku.

Štúdie ukazujú, že čakanková káva stimuluje tráviace procesy, zrýchľuje metabolizmus a podporuje spaľovanie tukov. Je to možné preto, lebo stimuluje vylučovanie žalúdočných štiav. Obsahuje vlákninu, ako aj inulín. Ide o polysacharid, ktorý stimuluje správny vývoj črevnej mikroflóry. Ako je známe, chráni organizmus pred vstupom patogénnych mikroorganizmov. Preto sa čakanková káva považuje za jeden z najlepších prebiotických produktov.

Niekoľko ďalších kladov

Takýto nápoj v malých dávkach môže mať aj antidepresívny účinok, a to vďaka obsahu beta-karbolínu. V čakankovej káve sa nachádza aj veľa antioxidantov, ktoré z tela odstraňujú škodlivé voľné radikály. Tým sa znižuje riziko vzniku mnohých ochorení vrátane aterosklerózy, cukrovky, hypertenzie, psoriázy a dokonca aj rakoviny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie