Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pite pred letom smoothie z tejto zeleniny pre chudnutie a krásnu pokožku

Keď sa teploty vonku začnú pohybovať okolo 25 alebo 30 stupňov, zelené smoothie sa stane skutočným záchrancom. Je nielen chutné a osviežujúce, ale má aj senzačný účinok na ľudský organizmus. Prečo sa ich oplatí piť častejšie ako len občas? Odpovedáme. Hoci smoothies z tejto pozoruhodnej rastliny chutia najlepšie v lete, odporúčame po nich siahnuť vždy […]
Menej ako 1 min. min.

Keď sa teploty vonku začnú pohybovať okolo 25 alebo 30 stupňov, zelené smoothie sa stane skutočným záchrancom. Je nielen chutné a osviežujúce, ale má aj senzačný účinok na ľudský organizmus. Prečo sa ich oplatí piť častejšie ako len občas? Odpovedáme.

Hoci smoothies z tejto pozoruhodnej rastliny chutia najlepšie v lete, odporúčame po nich siahnuť vždy oveľa skôr. Prečo? Je to veľmi jednoduché. Jednou zo zázračných vlastností zeleného smoothie je jeho vplyv na chudnutie.

A na tom predsa chceme všetci zapracovať ešte pred príchodom plážovej sezóny, však? No ale od začiatku. V čom spočíva tajomstvo zdravotných účinkov zeleného smoothie? Samozrejme, v hlavnej zložke.

Kel – náš dnešný hrdina – je rastlina, ktorá je vo svojej podstate neobyčajná. Táto zelenina, príbuzná kapuste a obľúbená hlavne v Škandinávii, má množstvo výživných vlastností, o ktorých by sa dalo básniť. Nedostatok rýmovačiek sa však pokúsime nahradiť priamočiarou prózou. Tu sú niektoré výhody častého jedenia kelu:

Zabezpečte si vitamíny A, C a K. Inými slovami to znamená zvýšenú imunitu, zdravú pokožku, dobrý zrak a pevné kosti.

Čerpanie z minerálneho prameňa. Kel obsahuje predovšetkým železo, vápnik, horčík a draslík. Antioxidačné vlastnosti týchto zložiek nám umožňujú zostať dlhšie mladými.

Pocit sýtosti. Hoci kel obsahuje len 29 kcal na 100 gramov produktu, jeho konzumácia nám umožňuje cítiť sa sýti. Je to dôsledok vysokého obsahu vlákniny, ktorá navyše podporuje činnosť čriev a urýchľuje metabolizmus.

Teraz viete, že to stojí za to. A ako to riešiť v praxi? No nehryzte, ale prehĺtajte, lebo kel najlepšie chutí vo forme lahodného smoothie. Ako napríklad tento.

Smoothie zo zeleného kelu na chudnutie

Ingrediencie:

Niekoľko listov kelu

1 banán,

1 kiwi,

1/2 šálky jablkovej šťavy,

1/2 šálky kokosového mlieka,

1 polievková lyžica limetkovej šťavy.

Spôsob prípravy:

Kel umyjeme v studenej vode. Zbavte sa tvrdej hrčky v strede. Všetko ostatné vložte do misky mixéra. Pridajte banán a kiwi, potom zvyšné ingrediencie.
Všetko premiešame. Vložíme do chladničky vychladnúť a máme hotovo. Dobrú chuť!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie