Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pite tieto čaje a vaše chudnutie sa urýchli a brucho sa zmenší

Ste v procese chudnutia a váha sa zastavila a odmieta klesnúť čo i len o gram? Máme pre vás dobrú správu! Zavedenie pravidelného pitia čaju do vášho každodenného režimu v kombinácii so stravou a aktivitou vám pomôže dosiahnuť úžasné výsledky. O aký nápoj ide? Odborník na výživu navrhuje. Chudnutie je dlhodobý proces, počas ktorého je […]
Menej ako 1 min. min.

Ste v procese chudnutia a váha sa zastavila a odmieta klesnúť čo i len o gram? Máme pre vás dobrú správu! Zavedenie pravidelného pitia čaju do vášho každodenného režimu v kombinácii so stravou a aktivitou vám pomôže dosiahnuť úžasné výsledky. O aký nápoj ide? Odborník na výživu navrhuje.

Chudnutie je dlhodobý proces, počas ktorého je dôležité dodržiavať kalorický deficit a byť veľmi fyzicky aktívny. Bohužiaľ, stáva sa, že napriek odporúčaniam váha nechce ísť dole. Ale nevzdávajte sa! Stačí, ak do svojej rutiny zavediete jednu maličkosť, ktorou je každodenné pitie čaju. To naštartuje váš metabolizmus a pomôže telu spaľovať viac tukov. Tento zvyk je príjemný a zdravý a v kombinácii s inými spôsobmi je aj účinný.

Ktoré čaje budú fungovať najlepšie? To v rozhovore pre nypost.com povedala odborníčka na výživu Lauren Manakerová a uviedla 6 druhov nálevov, ktoré pomáhajú pri chudnutí.

Čaje, ktoré vám pomôžu schudnúť brucho

Prvou voľbou odborníčky na výživu je zelený čaj. Obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú naštartovať metabolizmus, ako aj spaľovať a redukovať tuk v oblasti brucha. Kofeín v tomto nápoji zasa urýchľuje rýchlosť, akou telo spaľuje kalórie. Stojí tiež za to vedieť, že kombinácia pitia zeleného čaju s pravidelným cvičením môže pomôcť v boji proti celulitíde, ktorá je často dôsledkom nadváhy.

Ďalším je čierny čaj, ktorý je bohatý na flavonoidy, a tie prispievajú k chudnutiu. To isté možno povedať o polyfenoloch, ktoré sa v tomto nápoji nachádzajú a ktoré majú priaznivý vplyv na črevnú bakteriálnu flóru, a tá následne ovplyvňuje metabolické procesy a samotné chudnutie.

Tretím skvelým čajom je čaj oolong. Znižuje hladinu cukru v krvi a bioaktívne zložky zlepšujú metabolizmus a zvyšujú schopnosť organizmu účinnejšie spaľovať tuky. Okrem toho má tento čaj priaznivý vplyv na tráviaci trakt – stimuluje trávenie a zlepšuje peristaltiku čriev. A zdravý tráviaci trakt znamená rýchlejší metabolizmus a odbúravanie tukov!

Najlepšie čaje na chudnutie

Podľa Lauren Manakerovej je mätový čaj na štvrtom mieste. Mentol, ktorý obsahuje, zlepšuje trávenie a uvoľňuje svaly tráviaceho traktu, čo je prospešné pri plynatosti. Treba tiež vedieť, že pitie nálevu z mätových listov znižuje chuť na sladké, zlepšuje činnosť tráviaceho systému a stimuluje tráviace procesy, vďaka čomu rýchlejšie chudneme. Odborník na výživu tiež upozorňuje, že vôňa mäty má účinok potláčajúci chuť do jedla.

Svoje miesto v zozname si našiel aj čaj z ibišteka. Tento aromatický nálev pomáha predovšetkým spaľovať tuky. Obsahuje tiež vysoký podiel vlákniny, a preto urýchľuje metabolický proces a napomáha chudnutiu.

Rovnako dobre si pri napomáhaní chudnutiu počína aj čaj rooibos. Dietológ vysvetľuje, že je prirodzene sladký, čo pomáha znižovať chuť na najrôznejšie umelé nápoje, čo sa následne prejavuje menším množstvom kalórií dodaných do tela a rýchlejším úbytkom hmotnosti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie