Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Plánujete kúpu elektromobilu? Tieto modely sú na Slovensku najobľúbenejšie

Elektromobily začínajú presviedčať o svojich kvalitách aj Slovákov. O tých najlepších v jednotlivých kategóriách mohli ľudia hlasovať vo verejnej ankete. O téme informoval portál oPeniazoch. V predošlých týždňoch tak prebiehal už šiesty ročník ankety Elektromobil roka powered by ČSOB Leasing. My sme tak spoznali najobľúbenejšie elektromobily na slovenskom trhu. Na výber bolo dokopy až osem kategórií Išlo o Mestský […]
Menej ako 1 min. min.

Elektromobily začínajú presviedčať o svojich kvalitách aj Slovákov. O tých najlepších v jednotlivých kategóriách mohli ľudia hlasovať vo verejnej ankete. O téme informoval portál oPeniazoch.

V predošlých týždňoch tak prebiehal už šiesty ročník ankety Elektromobil roka powered by ČSOB Leasing. My sme tak spoznali najobľúbenejšie elektromobily na slovenskom trhu.

Na výber bolo dokopy až osem kategórií

Išlo o Mestský Elektromobil, Rodinný Elektromobil, Elektrické SUV, Luxusný Elektromobil, Úžitkový Elektromobil, Plug-In hybrid, Nominácia verejnosti a Aplikácia automobilky. V ankete hlasovalo dokopy 8 656 ľudí.

Do jednotlivých kategórií navrhovali nominácie priamo značky s ohľadom na to, aby išlo o aktuálne predávané modely na Slovensku, prípadne modely so známou predajnou cenou. Výnimkou bola kategória Nominácia verejnosti, kde čitatelia portálu MojElektromobil.sk nominovali svojich favoritov bez ohľadu na ich dostupnosť.

Kategóriu Mestský elektromobil ovládol Audi Q4 e-tron, za ktorý hlasovalo 16 %. Druhú priečku obsadilo Volvo EX 30 (11 %) a na tretiu pozíciu sa dostala Cupra Born (9 %).

V kategórii Rodinný elektromobil so ziskom 20 % hlasov kraľoval elektromobil Škoda Enyaq. Na druhom mieste sa objavilo BMW i5 eDrive40 Touring (11 %) a na treťom Volkswagen ID. Buzz (7 %).

Elektromobily sú aj na Slovensku čoraz obľúbenejšie. Zdroj: shutterstock.com/Ronald Rampsch

Audi bodovalo aj v kategórii Elektrické SUV, konkrétne s modelom Q8 e-tron, za ktorý hlasovalo 15 %. Ďalej sa tu umiestnili Kia EV9 (15 %) a Škoda Enyaq Coupé (11 %).

Kategóriu Luxusný elektromobil ovládlo BMW i7 M70 s 20 %, 14 % získalo Audi RS e-tron GT a taktiež 14 % sa ušlo aj pre elektromobil Porsche Taycan Turbo Cross Turismo.

V úžitkovosti sa naviac hlasujúcich priklonilo k Volkswagenu ID. Buzz Cargo (24 %). Páčil sa im však aj Mercedes-Benz eSprinter, ktorý získal 18 % a na tretej pozícii bol Fiat E-Ducato s 9 %.

Aj kategória Plug-In hybrid má svojho víťaza, ktorým sa stalo BMW XM so 14 %, nasledovalo Cupra Formentor eHybrid s 9 % a Alfa Romeo Tonale s 8 %.

Nomináciu verejnosti si pre seba uchmatla Kia EV5 so 16 %, druhé miesto získalo Porsche Macan s 10 % a do tretice sa umiestnil aj Mercedes-Benz Trieda G elektrická s 9 %.

Najlepšiu aplikáciu pre elektromobily si vyslúžil Mercedes me s 12 %, s 9 % sa tu umiestnila aj aplikácia Tesla a Kia Connec, tesne za ňou s 8 % skončila MyŠkoda.

Elektromobil

Elektromobil je automobil poháňaný vlastným zdrojom elektrickej energie. Ako zdroj energie používa zvyčajne akumulátor, ktorý sa musí pred jazdou nabiť z vonkajšieho zdroja. Od kapacity akumulátora závisí aj samotný dojazd elektromobilu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

A čo najlacnejší elektromobil na našom trhu?

The post Plánujete kúpu elektromobilu? Tieto modely sú na Slovensku najobľúbenejšie appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie