Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Plnené hubové klobúčiky

Šťavnaté huby plnené chrumkavou slaninou, krémovým syrom, cesnakom a čerstvou pažítkou. Jednoduché, chutné a výživné jedlo, vhodné ako low carb obed alebo večera, ktorá zasýti a príjemne prekvapí bohatou chuťou. Aké huby použiť? Na tento typ receptu sa najlepšie hodia huby s veľkými a hlbokými klobúčikmi ako napríklad portobello šampiňóny. Aké suroviny použijeme? Tento recept […]
Menej ako 1 min. min.

Šťavnaté huby plnené chrumkavou slaninou, krémovým syrom, cesnakom a čerstvou pažítkou. Jednoduché, chutné a výživné jedlo, vhodné ako low carb obed alebo večera, ktorá zasýti a príjemne prekvapí bohatou chuťou.

Aké huby použiť?

Na tento typ receptu sa najlepšie hodia huby s veľkými a hlbokými klobúčikmi ako napríklad portobello šampiňóny.

Aké suroviny použijeme?

Tento recept mám rada lebo je nielen chutný no aj veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny a čas. Na jeho prípravu použijeme:

Huby – s čo najväčším klobúčikom, napríklad portobello šampiňónyMasloSlanina – oravská alebo anglickáCream cheese – čerstvý krémový syr typu Lučina, Goldessa alebo PhiladelphiaTvrdý syr – eidam, ementál, gouda, mozzarella, parmezán a pod.CesnakPažítka – najlepšie čerstváČierne korenieSoľ – ak použijeme v recepte parmezán, dáme soli menej, lebo syr samotný je slaný

Ďalšie rýchle a jednoduché obedy či večere:

Karfiolové halušky

Losos v krémovej cesnakovo-citrónovej omáčke

Cukinové placky

Kura Cordon Bleu

Kuracie stehná v balzamikovej omáčke

Pečený hermelín

Ako plnené huby pripravíme?

Huby očistíme a oddelíme klobúčiky od stoniek (ide o jednoducho ak stonky jemne krútime, kým sa oddelia). Opečieme slaninu do chrumkava, necháme vychladnúť a nasekáme nadrobno. Odložíme na stranu. Do slaninového výpeku dáme maslo a opečieme na nich nakrájané stonky spolu s cesnakom. V miske vymiešame cream cheese, nastrúhaný syr, hubovo-cesnakovú zmes, opečenú slaninu, pažítku, soľ a čierne korenie. Klobúčiky potrieme jemnou vrstvou oleja, naplníme zmesou, dáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech a upečieme do zlatista.

Portobello šampiňóny, parmezán, cream cheese, maslo, čierne korenie, soľ, pažítka, cesnak, slanina.

Opečené hubové stonky s cesnakom.

Zmes sa plnenie.

Naplnené klobúčiky portobello šampiňónov pred pečením.

Detaily

Porcia

4 porcie

Čas prípravy

40 minút

Kalórie (1porcia)

592Kcal

Sacharidy (1porcia)

9g

Tuky (1porcia)

45g

Protein (1porcia)

36g

Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu plnených hubových klobúčikov – 3 klobúčiky s plnkou

Suroviny

12ks húb (portobello šampiňóny)

2PL maslo

200g slanina

150g cream cheese

120g tvrdý syr (ementál, eidam, gouda,
parmezán, mozzarella)

2 strúčiky cesnak

1/2ČL čierne korenie

1/2ČL soľ

3PL nasekaná čerstvá pažítka

Ako na to

Huby očistíme a oddelíme stonky od klobúčikov. Oddelia sa jednoducho ak stonky jemne potočíme. Stonky nakrájame nadrobno.Slaninu, nakrájanú na menšie kúsky, opečieme na troche tuku do chrumkava. Vyberieme z panvice, v ktorej necháme výpek a slaninu nasekáme nadrobno.Do výpeku zo slaniny pridáme maslo a na tomto tuku opečieme nadrobno pokrájané hubové stonky asi 4-5 minút, kým zmäknú. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a opekáme ďalšie 1-2 minúty. V miske zmiešame cream cheese, nastrúhaný syr, opečenú hubovo-cesnakovú zmes, nasekanú slaninu, nasekanú pažítku, soľ a čierne korenie. Klobúčiky zo všetkých strán potrieme jemnou vrstvou oleja. Naplníme ich zmesou a vložíme do vymastenej zapekacej misy alebo plechu. Pečieme 20-25 minút na 200C do zlatista.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie