Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po bodnutí včelou alebo osou použite spôsoby našich starých mám. Opuch ustúpi a bolesť zmizne

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kozorog). Trávite príjemný deň v záhrade, je víkend a zrazu pocítite na krku pálenie a ukáže sa, že vás pichla včela. Včely môžu bodnúť, keď sú vyrušené alebo keď ich vyrušujete. Žihadlo včely obsahuje jed, ktorý spôsobuje pocit pálenia. Naše staré mamy na to mali spoľahlivé triky. Aké […]
Menej ako 1 min. min.

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kozorog).

Trávite príjemný deň v záhrade, je víkend a zrazu pocítite na krku pálenie a ukáže sa, že vás pichla včela. Včely môžu bodnúť, keď sú vyrušené alebo keď ich vyrušujete. Žihadlo včely obsahuje jed, ktorý spôsobuje pocit pálenia. Naše staré mamy na to mali spoľahlivé triky.

Aké domáce prostriedky môžete použiť po bodnutí?
Foto: shutterstock/Irina Kozorog

Výsledkom bodnutia včelou môže byť bolestivý opuch. Existujú domáce prostriedky, ktoré môžu pomôcť znížiť opuch a zmierniť bolesť. Bolesť a opuch v okolí miesta bodnutia zvyčajne ustúpi do niekoľkých dní bez liečby.

Levanduľový olej je liekom na mnohé kožné ochorenia. Je účinný aj pri liečbe uštipnutí hmyzom

Levanduľový olej je účinné analgetikum a môže pomôcť pri bolesti spojenej so včelím bodnutím. Levanduľový olej sa môže používať zriedený s inými olejmi, ako sú olivový a kokosový olej. Priamej aplikácii levanduľového oleja sa však treba vyhnúť, pretože môže spôsobiť podráždenie pokožky a iné alergické reakcie.

Med je domáce antibiotikum našich starých mám. Robí zázraky a vyživuje pokožku

Prírodné antimikrobiálne látky v mede môžu tiež zabrániť infekcii a urýchliť hojenie.
Foto: shutterstock/Dr.MYM

Med má mnoho liečivých vlastností. Obsahuje zlúčeniny, ktoré bojujú proti zápalu, takže môže pomôcť znížiť opuch. Prírodné antimikrobiálne látky v mede môžu tiež zabrániť infekcii a urýchliť hojenie. Z týchto dôvodov niektorí lekári používajú výťažky z medu v obväzoch na rany. Skúste si na opuch natrieť malé množstvo medu.

Zubná pasta je liekom na mnohé uštipnutia hmyzom

Jedným z netradičných domácich liekov je natrieť miesto bodnutia alkalickou zubnou pastou, ktorá neutralizuje jed. Ak to chcete vyskúšať, naneste malé množstvo zubnej pasty na miesto bodnutia, ale postupujte opatrne. Pokožka môže na zubnú pastu reagovať, najmä ak ju necháte pôsobiť dlhší čas.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Osy považujú sezónu za otvorenú. Tu je to, čo ich priťahuje ako magnet

Expresná zmes na upokojenie bodnutia osou. Namiesto paniky si ňou umyjem pokožku

The post Po bodnutí včelou alebo osou použite spôsoby našich starých mám. Opuch ustúpi a bolesť zmizne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie