Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po celé Itálii se letos objevily proruské billboardy (video)

Různé průzkumy ukazují, že právě Italové jsou spolu s Němci největšími odpůrci další válečné podpory Ukrajině v rámci celé EU. Menší podpora než jinde je tam v podstatě už od začátku – a  postupně je počet těch, kteří podporují politiku Meloniové ve vztahu k Ukrajině, stále menší. Letos v létě se po celé Itálii objevily […]
Menej ako 1 min. min.

Různé průzkumy ukazují, že právě Italové jsou spolu s Němci největšími odpůrci další válečné podpory Ukrajině v rámci celé EU. Menší podpora než jinde je tam v podstatě už od začátku – a  postupně je počet těch, kteří podporují politiku Meloniové ve vztahu k Ukrajině, stále menší.

Letos v létě se po celé Itálii objevily stovky billboardů s textem: „Rusko není náš nepřítel!“ Na billboardech je vyobrazen obrázek rukou, které si navzájem podávají ruce v barvách italské a ruské vlajky.

V Římě se také objevily nápisy, které hlásaly: „Dost peněz na zbraně Ukrajině a Izraeli. Chceme mír. Jsme proti válce.“

Plakáty se poprvé objevily v severní Itálii v červnu a byly spatřeny ve Veroně, Modeně, Parmě, Pise a několika dalších městech v regionu Kalábrie.

Ukrajinské velvyslanectví v Římě nebylo z billboardů nijak nadšeno. „Jsme velmi znepokojeni arogancí ruské propagandy ve věčném městě,“ napsala ambasáda na X, což vedlo k mnoha rozzlobeným reakcím.

Starosta Říma nařídil, aby byly všechny plakáty odstraněny.

Organizace Sovranita Popolare, která za kampaní stojí, v článku na svých webových stránkách píše, že „italští váleční štváči už dva roky rozdmýchávají rusofobii, nenávist k ruskému lidu, kultuře a umění.“

Italská vláda Giorgie Meloniové podporuje vyzbrojování Ukrajiny. Meloniová a ukrajinský prezident Zelenskyj se v Římě několikrát setkali. Začátkem tohoto měsíce se setkali v Cernobbiu v severní Itálii.

Průzkum provedený v květnu zjistil, že většina Italů je proti další podpoře Ukrajiny.

 

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie