Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po celém Česku hrozí silné bouřky, varují meteorologové. Teploty vystoupají až k 34 °C

„V pátek bude převažovat polojasná obloha, ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky. Postupně bude přibývat oblačnosti, dorazí studená fronta a na ní se místy objeví přeháňky a také bouřky,“ uvedla meteoroložka CNN Prima NEWS Jana Hujslová. ČTĚTE TAKÉ: Pohroma na Olomoucku. Voda z polí zaplavila část obce Velký Týnec, hasiči řeší 200 událostí Ty se objeví nejdříve […]
Menej ako 1 min. min.

„V pátek bude převažovat polojasná obloha, ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky. Postupně bude přibývat oblačnosti, dorazí studená fronta a na ní se místy objeví přeháňky a také bouřky,“ uvedla meteoroložka CNN Prima NEWS Jana Hujslová.

ČTĚTE TAKÉ: Pohroma na Olomoucku. Voda z polí zaplavila část obce Velký Týnec, hasiči řeší 200 událostí

Ty se objeví nejdříve v Čechách, postupně se však přesunou na východ našeho území a mohou být i silné. V platnosti je výstraha ČHMÚ, která platí až do desáté hodiny večerní.

„V bouřkách se mohou objevit přívalové srážky s úhrny kolem 30 mm/1 h a nárazy větru kolem 70 km/h,“ upozornila Hujslová.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Teploty budou vystupovat nejčastěji na hodnoty mezi 28 až 32 °C. Na západě bude trochu chladněji, kolem 27 °C. Nejvyšší teploty, kolem 32 °C, očekávají meteorologové v Polabí. V platnosti je pro tuto oblast proto výstraha, varující před vysokými teplotami.

Sobota přinese slunečné počasí, ručička teploměru může vystoupit až k 33 °C. „Jen s malou pravděpodobností se objeví přeháňka nebo bouřka,“ dodala Hujslová.

V neděli budou opět vysoké teploty, dosahující až 34 °C. Během dne ale už opět nastoupí studená fronta, která přinese více oblačnosti. Místy také přeháňky a bouřky, a to i velmi silné.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bouře se prohnala Prahou. Zatopila podjezdy i trať u Čechova mostu, doprava hlásí problémy

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie