Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po dažďoch nakŕmte uhorky takýmto hnojivom. Stačí vám len zmiešať toto

Začiatkom júna začína intenzívny rast nedávno vysadených zemných uhoriek, ktoré práve začínajú kvitnúť a plodiť. To je najlepší čas na aplikáciu prírodnej výživy, ktorá ich stimuluje k tvorbe úrody. Najlepšie je zalievať uhorky týmto odvarom po veľkom daždi, vtedy sú účinky ohromujúce. Práve teraz môžeme rozhodnúť o tom, aká bohatá bude úroda v tejto sezóne. […]
Menej ako 1 min. min.

Začiatkom júna začína intenzívny rast nedávno vysadených zemných uhoriek, ktoré práve začínajú kvitnúť a plodiť. To je najlepší čas na aplikáciu prírodnej výživy, ktorá ich stimuluje k tvorbe úrody. Najlepšie je zalievať uhorky týmto odvarom po veľkom daždi, vtedy sú účinky ohromujúce.

Práve teraz môžeme rozhodnúť o tom, aká bohatá bude úroda v tejto sezóne. Oplatí sa vyživovať uhorky domácim hnojivom, ktoré si pripravíme v krátkom čase. Skúsení záhradníci to robia vždy.

Uhorky potrebujú kŕmenie

V júni sa už uhorky vyvíjajú na cieľovom mieste, ktoré by malo byť slnečné, teplé a chránené pred vetrom. Pôda by tu zasa mala byť úrodná, priepustná a mierne zásaditá.

Hlavnou zložkou uhoriek je voda, ktorej by mali mať dostatok. Uhorky by sa mali zalievať niekoľkokrát týždenne a počas horúcich dní aj raz denne, najlepšie ráno alebo večer, miernym množstvom dehydrovanej vody. Poznámka: Zeleninu nezalievajte po odkvitnutí listov.

Vysadené na správnom mieste, v dobrých podmienkach a s náležitou starostlivosťou budú uhorky prinášať veľmi bohatú úrodu a veľa drobných plodov. Na to však rastlina potrebuje veľa energie a živín, ktoré jej poskytneme v hnojive.

Žravé uhorky. Ako ich mám kŕmiť?

Aby sme uhorkám dodali správne množstvo živín, odporúčame pred vložením sadeníc do pôdy obohatiť pôdu kompostom, napríklad z pokosenej trávy alebo žihľavy alebo dreveného popola.

Pri starostlivosti o uhorky je dôležité odplevelenie pôdy. Zbavíme sa tak prirodzených rastlinných konkurentov, ktorí by mohli uhorkám „zobrať“ dôležité živiny. Rast burín možno obmedziť mulčovaním – aj tu môžete použiť pokosenú trávu. Je to tiež účinný spôsob, ako udržať pôdu vlhkú.

Uhorky je však nevyhnutné hnojiť v období intenzívneho rastu, t. j. počas kvitnutia a plodenia. Vtedy sa oplatí použiť kvasnicové hnojivo.

Recept na kvasnicové hnojivo pre uhorky

Kvasnice, ktoré tradične používame v kuchyni, sú nevyhnutné aj v záhrade. Stimulujú rastliny k rastu tým, že im dodávajú vitamíny a minerálne soli a vďaka nim si sadenice vytvárajú silný koreňový systém. Účinne chránia uhorky pred vznikom hubových chorôb a napadnutím škodcami.

Na prípravu domácej výživy potrebujete len jedno balenie kvasníc, ktoré pridáte do 10 l vody. Pridajte čajovú lyžičku cukru, ktorý bude hnojivo vyživovať. Celú zmes miešajte, kým sa kvasnice nerozpustia, a nechajte ju dve hodiny odstáť.

Hotový roztok je vhodný na zalievanie uhoriek. Kŕmte raz za 14 dní, najlepšie po výdatných dažďoch. Vlhká pôda z dažďa lepšie absorbuje odvar, ktorý rastliny rýchlo asimilujú.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie