Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po Ficovi útok na ďalšieho európskeho lídra! Bola napadnutá dánska prepremiérka

www.slovanskenoviny.sk/rss Útok na ďalšieho európskeho sociálneho demokrata! Dánska premiérka a predsedníčka tamojších sociálnych demokratov Mette Frederiksenová bola v piatok napadnutá na ulici v Kodani. Útočník, ktorý ju mal začať biť v piatok večer priamo v centre Kodane, bol následne zatknutý. Dánska premiérka Mette Frederiksenová bola na námestí Kultorvet v centre Kodane napadnutá mužom dva dni […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Útok na ďalšieho európskeho sociálneho demokrata! Dánska premiérka a predsedníčka tamojších sociálnych demokratov Mette Frederiksenová bola v piatok napadnutá na ulici v Kodani. Útočník, ktorý ju mal začať biť v piatok večer priamo v centre Kodane, bol následne zatknutý.

Dánska premiérka Mette Frederiksenová bola na námestí Kultorvet v centre Kodane napadnutá mužom dva dni predtým ako budú Dáni voliť v eurovoľbách, ktoré sa v krajine konajú 9. júna, pričom motív útočníka zatiaľ nie je jasný.

Úrad premiérky podľa televízie Sky News bez ďalších podrobností uviedol, že Frederiksenová „bola v piatok večer zbitá na námestí Kultorvet v Kodani mužom, ktorý bol následne zatknutý“. „Premiérka je týmto incidentom šokovaná,“ ​​doplnil.

Agentúra Reuters potom dodáva, že podľa jedného z miestnych obyvateľov Frederiksenová po útoku odišla po svojich a nemala žiadne vonkajšie známky zranenia. „Vyzerala trochu vystresovane,“ povedal agentúre Reuters Soren Kjergaard, ktorý na námestí pracuje ako barista, s tým, že premiérku po napadnutí odviedla jej ochranka.

Atentát na Fica bol začiatkom

Server Politico v súvislosti s útokom pripomína, že sa počas kampane do tohtoročných eurovolieb rozhorelo násilie voči politikom v mnohých európskych krajinách. Pripomína najmä atentát na slovenského premiéra Roberta Fica či na sociálnodemokratického poslanca Matthiasa Ecka, ktorý bol cieľom fyzického útoku počas svojej kampane v Nemecku.

V utorok bol tiež v nemeckom Mannheime na juhozápade Nemecka pobodaný nožom kandidát Alternatívy pre Nemecko (AfD) Heinrich Koch. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, čo bol v rovnakom nemeckom meste 25-ročným migrantom z Afganistanu spáchaný útok na účastníkov akcie hnutia Pax Europa. Počas útoku migranta bolo nožom zranených šesť ľudí, vrátane aktivistu a politika Michaela Stürzenbergera a 29-ročného policajta, ktorý v nedeľu zraneniam podľahol.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Po Ficovi útok na ďalšieho európskeho lídra! Bola napadnutá dánska prepremiérka je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie