Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po holení vmasírujte do pokožky. Nohy a oblasť bikín budú hladké ako zamat

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SvetlanaParnikova). Po depilácii a holení môže byť naša pokožka podráždená a začervenaná. Bohužiaľ, ak tieto postupy vykonávame nesprávne, zarastajúce chĺpky môžu byť ďalším problémom. Našťastie existujú účinné metódy, ktoré môžu tieto nepríjemné ťažkosti zmierniť. Jedným z takýchto riešení je lacná masť z lekárne s alantoínom. Aké sú výhody jej […]
Menej ako 1 min. min.

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SvetlanaParnikova).

Po depilácii a holení môže byť naša pokožka podráždená a začervenaná. Bohužiaľ, ak tieto postupy vykonávame nesprávne, zarastajúce chĺpky môžu byť ďalším problémom. Našťastie existujú účinné metódy, ktoré môžu tieto nepríjemné ťažkosti zmierniť. Jedným z takýchto riešení je lacná masť z lekárne s alantoínom. Aké sú výhody jej používania?

Ako zmierniť podráždenie po holení alebo depilácii?
Foto: shutterstock/SvetlanaParnikova

Čo je alantoín a aké sú jeho možnosti použitia?

Alantoín je organická chemická zlúčenina, ktorá sa prirodzene nachádza v koreňoch strukovín, ako je sója, šošovica, cícer, fazuľa a lucerna. Vzniká v dôsledku metabolických procesov, na ktorých sa podieľajú papilárne baktérie. Strukoviny však nie sú jediným zdrojom alantoínu. Túto zlúčeninu produkujú aj mäkkýše, plazy a niektoré cicavce počas rozkladu kyseliny močovej. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam sa alantoín už po stáročia používa v medicíne a v súčasnosti sa hojne využíva aj vo farmaceutickom a kozmetickom priemysle.

Alantoín je kľúčovou zložkou mnohých výrobkov, ako napr:

masti a krémy na starostlivosť o pokožku,

prípravky na liečbu kožných ochorení vrátane vredov, preležanín, odrenín a vredov,

kozmetika.

Alantoín – vlastnosti. Túto všestrannú masť si môžete kúpiť v lekárni za pár drobných

Alantoínová masť pokožku nielen hydratuje, ale podporuje aj regeneráciu epidermy a má protizápalový účinok.
Foto: shutterstock/Me dia

Alantoín je mimoriadne cenená zložka, ktorá si našla cestu do mnohých prípravkov určených na starostlivosť o citlivú pokožku. Vyznačuje sa vlastnosťami:

upokojujúcimi,

regeneračnými,

exfoliačnými,

rozjasňujúcimi,

hydratačnými,

vyhladzovacími.

Alantoín je veľmi bezpečný a môžu ho používať tehotné ženy aj novorodenci. Je tiež bežnou zložkou krémov určených pre alergikov.

Alantoínová masť pokožku nielen hydratuje, ale podporuje aj regeneráciu epidermy a má protizápalový účinok. Vďaka týmto vlastnostiam je ideálnym kozmetickým prípravkom na starostlivosť o pokožku po depilácii. Masť sa navyše môže používať nielen po epilácii, ale aj pred ňou, pretože pomáha odlupovať odumretú pokožku a pripraviť pokožku na ošetrenie. Výsledkom je hladšia pokožka.

Alantoínová masť je bežne dostupná v lekárňach a obchodoch a stojí len pár drobných.

Alantoínovú masť nájdete v každej lekárni.
Foto: shutterstock/luchschenF

Alantoín na vrásky a akné. Tu sú výhody, ktoré prinesie našej pleti

Alantoínová masť má široké využitie. Jej pravidelné používanie môže priniesť mnoho výhod pre zdravie a vzhľad našej pokožky. Nie každý vie, že alantoín má aj účinok proti starnutiu a pomáha v boji proti akné.

S pribúdajúcim vekom naša pokožka prirodzene stráca pružnosť a vrásky sú viditeľnejšie. Alantoín podporuje tvorbu kolagénu a pomáha regenerovať kožné bunky, čím pomáha znižovať prejavy starnutia. Vďaka svojim hydratačným a exfoliačným vlastnostiam alantoín tiež pomáha vyrovnávať tón pleti a chrániť ju pred poškodením.

Alantoín sa používa aj v prípravkoch na starostlivosť o aknóznu pleť. Hoci neexistujú presvedčivé dôkazy o tom, že by zabraňoval vzniku ekzémov, jeho hydratačné vlastnosti môžu pomôcť stabilizovať tvorbu kožného mazu. Nadmerná tvorba kožného mazu často vedie k zhoršeniu lézií akné a správna hydratácia pokožky môže pomôcť zmierniť tento problém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte s citrónovou šťavou a naneste na tvár. Vaša pleť bude pevná a hydratovaná

Rúž vyhoďte do koša. Choďte do lekárne a miňte 4 eurá. Hydratujte pery a chráňte ich pred slnkom

The post Po holení vmasírujte do pokožky. Nohy a oblasť bikín budú hladké ako zamat appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie