Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po konzumácii vajec ich mnohí ľudia vyhadzujú do koša. Je to omyl, ktorý už nebudete opakovať

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Photo Contributor). Vajcia sú jedným zo základných produktov, ktoré môžeme nájsť v kuchyni. Kupujeme ich v charakteristických lisovaných kartónoch, ktoré potom zvyčajne skončia v odpadkovom koši. Vôbec to tak nemusí byť, pretože tieto obaly môžeme úspešne využiť niekoľkými inými spôsobmi. Ako použiť prázdne obaly od vajec?Foto: shutterstock/Photo Contributor Okrem […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Photo Contributor).

Vajcia sú jedným zo základných produktov, ktoré môžeme nájsť v kuchyni. Kupujeme ich v charakteristických lisovaných kartónoch, ktoré potom zvyčajne skončia v odpadkovom koši. Vôbec to tak nemusí byť, pretože tieto obaly môžeme úspešne využiť niekoľkými inými spôsobmi.

Ako použiť prázdne obaly od vajec?
Foto: shutterstock/Photo Contributor

Okrem toho to pomôže chrániť životné prostredie a znížiť množstvo odpadu vyprodukovaného v našich domácnostiach. Ak napríklad kupujete vajíčka z dediny na farmárskom trhu, je dobré mať vlastný zásobník na vajíčka a nehromadiť doma ďalšie a ďalšie balenia. Ak ich však už máme doma „nadbytok“, nemusíme ich za každú cenu napchať do odpadkového koša.

Ako použiť prázdne obaly od vajec?

Prázdne obaly od vajec sa dajú využiť mnohými spôsobmi. Okrem iného môžu byť užitočné na organizáciu každodenného priestoru.

Akým spôsobom môžeme využiť prázdne obaly od vajec?

ako nádoba na drobné predmety

ako nádoba na výsev rastlín

ako bezpečnostný materiál na prepravu

Prvou z uvedených možností je voľný, doma vyrobený organizér, ktorý môžeme úspešne rozdeliť na menšie časti a vložiť do zásuvky. V malých priehradkách môžeme uschovať všetko naše šijacie príslušenstvo vrátane nití, cievok, gombíkov, špendlíkov, ako aj skrutiek alebo klincov.

Prázdne obaly od vajec. Čo s nimi?

Druhé použitie má zmysel, ak chcete vyskúšať domáce pestovanie rastlín – ak napríklad snívate o domácej pažítke na sendvič alebo petržlenovej vňati. To zvyčajne zahŕňa výdavky na kvetináče, ale na začiatok môžeme použiť prázdne obaly od vajec.

Pri pravidelnom zalievaní môžeme sledovať, ako naše sadenice vyklíčia ďalšie výhonky.
Foto: shutterstock/AtlasStudio

Do každej priehradky stačí nasypať správne množstvo zeminy. Musí to byť zemina správnej kvality, vybraná tak, aby vyhovovala potrebám druhu, ktorý chceme pestovať. Stačí do nej umiestniť bylinky a nasypať ďalšiu vrstvu substrátu. Pri pravidelnom zalievaní môžeme sledovať, ako naše sadenice vyklíčia ďalšie výhonky. Do takýchto priehradok môžeme vysievať bylinky, zeleninu a malé sukulenty. Neskôr, keď rastliny narastú do požadovanej veľkosti, by sme ich mali presadiť do väčších kvetináčov.

Prázdne obaly na vajcia sa výborne hodia aj na balenie zásielok – najmä ak chcete poslať niečo z jemného materiálu, ako je sklo alebo porcelán. Tieto typy predmetov možno úspešne chrániť, aby sa zabránilo poškodeniu zásielky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nevyhadzujte tento odpad. Zabezpečí bohatú úrodu a ochranu pred škodcami

Takto si vyrobíte domáce pohlcovače zápachu do chladničky. Fungujú lepšie ako kupované v obchode

The post Po konzumácii vajec ich mnohí ľudia vyhadzujú do koša. Je to omyl, ktorý už nebudete opakovať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie