Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po takomto „kúpeli“ sa bude striebro lesknúť ako nové. Tmavý povlak zmizne a vaši priatelia vám budú závidieť

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veja). Ako čistiť striebro? V priebehu času sa tento kov pokryje tmavým povlakom, ktorý nevyzerá esteticky, ale našťastie existuje spôsob, ako obnoviť bývalý vzhľad šperkov. Domáce metódy fungujú na tento účel skvele. Ako čistiť striebro?Foto: shutterstock/Veja Ak strieborné šperky nevyzerajú atraktívne, môžete ich odniesť k odborníkovi, ktorý ich vyčistí. […]
Menej ako 1 min. min.

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veja).

Ako čistiť striebro? V priebehu času sa tento kov pokryje tmavým povlakom, ktorý nevyzerá esteticky, ale našťastie existuje spôsob, ako obnoviť bývalý vzhľad šperkov. Domáce metódy fungujú na tento účel skvele.

Ako čistiť striebro?
Foto: shutterstock/Veja

Ak strieborné šperky nevyzerajú atraktívne, môžete ich odniesť k odborníkovi, ktorý ich vyčistí. Namiesto míňania peňazí sa však oplatí urobiť to sami. Čistenie striebra domácimi metódami je rovnako účinné. Stačí pár minút a drobnosti sa budú lesknúť ako čerstvo kúpené.

Prečo striebro sčernie? Čistenie striebra doma rýchlo obnoví jeho bývalý lesk

Tmavnutie striebra je prirodzená vec a neznamená, že naše šperky sú vyrobené z nekvalitného kovu. Je výsledkom chemickej reakcie medzi látkami obsiahnutými vo vzduchu alebo na našej pokožke a striebrom. Potom sa pomaly pokryje sivým a potom tmavým povlakom.

Ako čistiť striebro? Aby ste sa zbavili škaredého povlaku, stojí za to pripraviť špeciálny „kúpeľ“. Stačí vziať misku a zakryť dno alobalom. Potom zalejte pol litrom horúcej vody, pridajte dve čajové lyžičky soli a pol pohára jedlej sódy. Všetko premiešajte, potom pridajte šperky a nechajte asi 15 minút. Po uplynutí tejto doby striebro vyberte, utrite suchou handričkou a budú sa lesknúť ako nové.

Všetko premiešajte, potom pridajte šperky a nechajte asi 15 minút.
Foto: Shutterstock/FotoHelin

Ako čistiť striebro? Ponorte do toho šperky na pár minút a tmavá usadenina sama zmizne

Čistenie striebra doma je veľmi jednoduché a na tento účel budete potrebovať produkty, ktoré má väčšina z nás po ruke. V tomto prípade bude Coca-Cola fungovať, pretože obsahuje kyselinu fosforečnú. Účinne odstráni tmavý povlak a drobnostiam, ktoré sú v nej ponorené, získa ich pôvodný vzhľad.

Zubná pasta má podobný účinok. Stačí naniesť trochu na šperky, počkať niekoľko minút a potom opláchnuť. Nezabudnite však použiť pastu s granulami, pretože môže poškriabať povrch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Opakujte niekoľkokrát počas dňa. Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť dvojitej brady

Čím čistiť zlato? Radšej sa vzdajte zubnej pasty. Objavte osvedčené spôsoby, ako obnoviť lesk svojich šperkov

The post Po takomto „kúpeli“ sa bude striebro lesknúť ako nové. Tmavý povlak zmizne a vaši priatelia vám budú závidieť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie