Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po tomto kondicionéri začne potosovec vytvárať nové listy. Neutratíte zaň ani cent

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Firn). Po tomto prírodnom kondicionéri sa váš potosovec začne ohýbať novými listami. Neutratíte zaň ani cent a účinok bude ako po hnojivách zo záhradkárskych obchodov. Stačí použiť kuchynské zvyšky, zaliať vriacou vodou šupku obľúbeného ovocia a vzniknutým odvarom zaliať rastlinu. Rastlinu vám budú závidieť všetci susedia. Kondicionér pre potosovec […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Firn).

Po tomto prírodnom kondicionéri sa váš potosovec začne ohýbať novými listami. Neutratíte zaň ani cent a účinok bude ako po hnojivách zo záhradkárskych obchodov. Stačí použiť kuchynské zvyšky, zaliať vriacou vodou šupku obľúbeného ovocia a vzniknutým odvarom zaliať rastlinu. Rastlinu vám budú závidieť všetci susedia.

Kondicionér pre potosovec z banánových šupiek dokáže „zázraky“. Rastlina sa vám za to poďakuje.
Foto: shutterstock/Firn

Potosovec zlatý (Epipremnum aureum) je obľúbená črepníková rastlina s mnohými výhodami. Táto ázijská popínavá rastlina je známa estetickými vlastnosťami svojich skrútených stoniek, ktorých najväčšou ozdobou sú srdcovité, jemne pigmentované zelené listy.

Nie vždy sa však tento druh prezentuje rovnako dobre. Ak mu neposkytnete ideálne podmienky a živiny, môže začať rýchlo žltnúť a strácať listy. Ak to chcete napraviť, pravidelne používajte domáci kondicionér na báze zvyškov z obľúbeného ovocia.

Potosovec zlatý – podmienky, ktoré musíte poskytnúť rastline

Pestovanie potosovce nie je najjednoduchšie, ale každý, kto sa do toho pustí, by mal uspieť. Ak sa pustíte do tejto výzvy, nezabudnite predovšetkým na to, že táto rastlina nemá rada priame slnečné svetlo.

Miesto, kde sa potos nachádza, by malo byť zabezpečené rozptýleným svetlom. Môže byť polotienisté alebo takmer úplne zatienené, ale v druhom prípade bude mať rastlina menšiu šancu vyfarbiť svoje listy.

Substrát pre potos musí byť úrodný a dobre odvodnený. Ideálne je, ak sa na dno kvetináča položí vrstva keramzitu. To umožní, aby pôda odvádzala prebytočnú vodu.

Samotný kvetináč pre potosovec nemusí mať veľké rozmery, pretože táto kvetina má slabo vyvinutý koreňový systém. Oveľa dôležitejšie ako veľký box je poskytnúť rastline oporu (typickú pre popínavé rastliny).

Nenáročný potosovec svoju krásu ukáže v závesných nádobách.
Foto: shutterstock/Farhad Ibrahimzade

Ako sa starať o potosovec? Nesmiete zabudnúť

Potosu sa najlepšie darí v prostredí s izbovou teplotou 21 až 25 stupňov Celzia. Najdôležitejšou starostlivosťou je, samozrejme, zalievanie.

Príliš zavlažovaný vinič zhnedne a uschne. Potos preto zalievajte pravidelne, ale poskytnite mu malé množstvo vody. Ak rastlinu prelejete, začnú jej rýchlo opadávať aj listy.

Po tomto domácom kondicionéri potos začne rastlina vytvárať nové listy

Ak chcete mať krásny potosovec, pravidelne rastlinu hnojte domácim hnojivom z kuchynského odpadu. Po zjedení banánu nevyhadzujte šupku, len ju nakrájajte na kúsky a vložte do nádoby.

Kúsky banánu zalejte vriacou vodou, nádobu pevne uzavrite a po 24 hodinách zalejte potosovec vzniknutou tekutinou. Týmto spôsobom dodáte svojej rastline dávku draslíka, takže rýchlo zosilnie a každú chvíľu sa začne ohýbať novými listami.

Banánové šupky sú bohatým zdrojom minerálov.
Foto: shutterstock/m.dipo

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Väčšina z nás má túto rastlinu doma. Výsledkom je, že rastie ako blázon

Táto rastlina nahradí 30 čističiek vzduchu. Postavte si ju na parapet a zachytí všetky toxíny

The post Po tomto kondicionéri začne potosovec vytvárať nové listy. Neutratíte zaň ani cent appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie