Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po útoku na premiéra minister vnútra nevylučuje ani protiteroristické opatrenia

www.slovanskenoviny.sk/rss Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je pripravený vyvodiť zodpovednosť, ak kontrola zistí pri postupe ochranky počas útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zlyhanie či pochybenie. S postupom počkať na výsledky expertnej analýzy súhlasí aj Milan Majerský (KDH), s ktorým minister diskutoval v relácii Sobotné dialógy (SRo). „Ak nejakí ľudia zlyhali, budú za to niesť zodpovednosť,” vyhlásil minister. Dodal však, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je pripravený vyvodiť zodpovednosť, ak kontrola zistí pri postupe ochranky počas útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zlyhanie či pochybenie.

S postupom počkať na výsledky expertnej analýzy súhlasí aj Milan Majerský (KDH), s ktorým minister diskutoval v relácii Sobotné dialógy (SRo).

„Ak nejakí ľudia zlyhali, budú za to niesť zodpovednosť,” vyhlásil minister. Dodal však, že riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov má jeho plnú dôveru.

Majerský dôvod na prípadné odvolanie ministra v tejto súvislosti nateraz nevidí. Pre KDH je kľúčové teraz zabezpečiť, aby sa predišlo podobným situáciám.

Aj minister súhlasil, že prvoradá je prevencia. Podľa neho môže dôjsť k navýšeniu stupňa protiteroristických opatrení. Nevylúčil, že ak bude atentát na premiéra prekvalifikovaný na trestný čin terorizmu, môže dôjsť k navýšeniu stupňa protiteroristických opatrení na Slovensku.

“Nechcem nikoho strašiť, ale ja nevylučujem nič,” povedal Šutaj Eštok s tým, že prioritou je bezpečnosť. V balíčku pripravovaných bezpečnostných opatrení, ktoré jeho rezort pripravuje je priorita, čo najskôr zabezpečiť chránené bývanie pre troch najvyšších ústavných činiteľov.

“Musíme stav zanalyzovať, to je otázka dní“, uviedol s tým, že by si želal, aby to bolo už v tomto roku aspoň z časti vyriešené.

Majerský s rekonštrukciou či výstavbou bývania problém nemá, je však podľa neho dôležitejšie, aby boli všetci traja ústavní činitelia opäť v plnej sile. Zdôraznil potrebu voľby nového predsedu parlamentu.

Šutaj Eštok reagoval, že parlament naplno funguje. Pripomenul, že nominantom Hlasu-SD do funkcie predsedu NRSR je Richard Raši, ktorého schválilo predsedníctvo strany. Majerský nevylúčil, že by ho KDH podporilo.

skspravy.sk

Príspevok Po útoku na premiéra minister vnútra nevylučuje ani protiteroristické opatrenia je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie