Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po útoku na ruskú koncertnú sálu ukončili pátranie po obetiach

Štyri dni po teroristickom útoku na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove. Oznámili to v utorok miestne úrady, informuje tlačová agentúra DPA. “Môžem oznámiť, že pod troskami už nie sú žiadne obete,” uviedol vedúci civilnej ochrany v Moskovskej oblasti Sergej Poletykin. “Psovodi dokončili svoju prácu, záchranári dokončili […]
Menej ako 1 min. min.

Štyri dni po teroristickom útoku na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove. Oznámili to v utorok miestne úrady, informuje tlačová agentúra DPA.

“Môžem oznámiť, že pod troskami už nie sú žiadne obete,” uviedol vedúci civilnej ochrany v Moskovskej oblasti Sergej Poletykin. “Psovodi dokončili svoju prácu, záchranári dokončili svoju prácu.”

Gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobiov doplnil, že prehľadali 8000 štvorcových metrov plochy. V nasadení bolo približne 1000 pracovníkov civilnej ochrany, napísal na sociálnej sieti.

Islamský štát, ďalší postrach Putina. Udrieť v Rusku je jednoduchšie ako v Európe

K útoku na koncertnú sálu Crocus City Hall pri Moskve došlo v piatok 22. marca. Vyžiadal si najmenej 139 obetí na životoch a 200 zranených. Do budovy vnikli štyria ozbrojenci, ktorí strieľali na divákov a založili požiar.

Zodpovednosť za útok prevzala džihádistická organizácia Islamský štát. Západné tajné služby a bezpečnostní experti považujú toto tvrdenie za dôveryhodné a predpokladajú, že za útokom stojí stredoázijská odnož tejto skupiny, Islamský štát – Chorásán. Ruskí politici a propagandisti napriek tomu s atentátom bez predloženia akýchkoľvek dôkazov spájajú Ukrajinu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie