Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po útoku ukrajinského dronu horí ďalší sklad zbraní na severozápade Ruska, uzatvoriť museli aj hlavnú ruskú diaľnicu

Zasiahnutý sklad sa nachádza len niekoľko kilometrov od ďalšieho skladu, na ktorý v stredu ráno zaútočili ukrajinské drony, pričom zranili 13 ľudí a spôsobili obrovský požiar.
Menej ako 1 min. min.

21.9.2024 (SITA.sk) – Po útoku ukrajinského bezpilotného lietadla vypukol v noci na sobotu požiar v Tverskej oblasti hlboko na území Ruska. Útok vyvolal explózie a uzatvorenie hlavnej ruskej diaľnice po tom, ako podľa ruských spravodajských správ a tamojšieho ministerstva obrany Ukrajina vypustila na Rusko a okupovaný ukrajinský polostrov Krym viac ako stovku bezpilotných lietadiel.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zasiahnutý sklad sa nachádza len niekoľko kilometrov od ďalšieho skladu, na ktorý v stredu ráno zaútočili ukrajinské drony, pričom zranili 13 ľudí a spôsobili obrovský požiar.

Ruské úrady v sobotu uzavreli 100-kilometrový úsek diaľnice a evakuovali cestujúcich z neďalekej železničnej stanice po tom, čo požiar spôsobil sériu výbuchov. Príspevky na telegramových kanáloch uviedli, že zasiahnutý sklad s ruskými raketami sa nachádza neďaleko mesta Toropec v Tverskej oblasti, asi 380 kilometrov severozápadne od Moskvy a približne 500 kilometrov od ukrajinských hraníc.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Požiar a explózie nastali aj v muničnom sklade na juhozápade Ruska v Krasnodarskom kraji. Videá na sociálnych sieťach ukazovali oranžové mraky stúpajúce nad obzorom, pričom takmer nepretržite bolo počuť tupé zvuky detonácií.

Ruské ministerstvo obrany tvrdilo, že jeho sily protivzdušnej obrany v noci na sobotu zostrelili 101 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad ruským územím a okupovaným Krymom. Neboli žiadne správy o obetiach.

Viac k témam: ruské ministerstvo obrany, ruské muničné sklady, ruské územie, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské útoky, útok dronmi, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Po útoku ukrajinského dronu horí ďalší sklad zbraní na severozápade Ruska, uzatvoriť museli aj hlavnú ruskú diaľnicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie