Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po vstupe do hotela urobte trik s fľašou. Letuška to robí celé roky

Dovolenkové obdobie sa rýchlo blíži. Keď sa pripravujeme na cestovanie, stojí za to myslieť na to, ako sa môžeme chrániť počas pobytu v hoteloch, najmä ak sa chystáme dovolenkovať v cudzej krajine alebo na novom, neznámom mieste. Obľúbená stevardka na sociálnych sieťach, Esther, upozornila na preventívne opatrenia, ktoré treba prijať hneď po registrácii. Bezpečnosť v […]
Menej ako 1 min. min.

Dovolenkové obdobie sa rýchlo blíži. Keď sa pripravujeme na cestovanie, stojí za to myslieť na to, ako sa môžeme chrániť počas pobytu v hoteloch, najmä ak sa chystáme dovolenkovať v cudzej krajine alebo na novom, neznámom mieste. Obľúbená stevardka na sociálnych sieťach, Esther, upozornila na preventívne opatrenia, ktoré treba prijať hneď po registrácii.

Bezpečnosť v hotelových izbách. Letuška upozorňuje, aby sme boli opatrní

Prenocovaniu v hoteloch počas cestovania sa nevyhneme, ale niekedy nás hotelové izby napĺňajú obavami, najmä keď prenocujeme na neznámom mieste alebo v zahraničí. Donedávna sa votrelci v izbách alebo sledovanie skrytou kamerou spájali s filmovou zápletkou, ale čoraz častejšie môžeme o takýchto situáciách počuť v médiách.

Na nebezpečenstvá upozornila aj letuška Esther, známa na Tik Toku ako @estersturrus. Počas reportáže pre Express.co.uk spomínala na incident, ktorý sa stal jej kolegyni z posádky a prinútil ju prijať dodatočné bezpečnostné opatrenia. Esther preto zdôrazňuje, že je dôležité dôkladne skontrolovať hotelovú izbu hneď po ubytovaní.

Urobte to po prihlásení. Jednoduchý trik s fľašou

Letuška radí dôkladne skontrolovať izbu hneď po prihlásení. Aby ste si však zaistili bezpečnosť a rýchlu únikovú cestu, je dobré umiestniť kufor tak, aby dvere do izby zostali otvorené dokorán.

Potom skontrolujte všetky možné úkryty – skrine, priestory za dverami a závesmi, kúpeľňu a priestor pod posteľou.

Ako vysvetlila letuška, aj na to existuje jednoduchý trik – stačí pod hotelovú posteľ zrolovať fľašu s vodou. Ak sa fľaša dostane pod posteľ, nie je sa čoho báť, ale ak ju niečo drží, môže to znamenať prítomnosť votrelca. Ak fľašu s vodou nemáte, môžete použiť plechovku s nápojom alebo malú fľašu z minibaru. Hoci sa tento trik môže zdať absurdný, poskytuje dodatočný pokoj.

Spôsob, ako pokojne spať. Kufrík bude fungovať ako alarm

Ďalším cenným trikom je použitie batožiny na zabezpečenie dverí. Umiestnenie kufra k dverám hotelovej izby funguje ako alarm. Ak sa niekto pokúsi v noci vniknúť do našej izby, hluk pohybujúceho sa kufra nás upozorní na votrelca a môže ho aj vystrašiť.

Ako odhalíte skrytú kameru v hotelovej izbe? Stačí vám baterka v telefóne

Hoci je narušenie súkromia hotelových hostí nezákonné, turisti čoraz častejšie nachádzajú skryté kamery v spálňach a kúpeľniach. Zvyčajne ide o malé kamery, ktoré sú dômyselne ukryté v detektore dymu, rádiovom reproduktore, lampe a inom zariadení.

Zaujímavé je, že práve súkromní prenajímatelia, ktorí prenajímajú byty a izby, sa s väčšou pravdepodobnosťou dopúšťajú tohto typu nezákonných praktík. Alebo aspoň v týchto nehnuteľnostiach sa špionážne zariadenia odhaľujú častejšie.

Ak sa chceme uistiť, že nie sme sledovaní v našej izbe, je dobré skontrolovať ju pomocou baterky z telefónu. Ako to urobiť?

V skúmanej miestnosti zhasnite svetlo a pomaly, opatrne, osvetľujte všetko v miestnosti. Nezabudnite na snímače na strope a v iných zákutiach. Zvlášť pozorne skenujme miesta, z ktorých je dobrý výhľad na posteľ a sprchu. Modré odlesky môžu znamenať, že sa svetlo odráža od šošovky. V tejto oblasti môže byť skrytá kamera.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie