Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po výdatných dažďoch je veľmi dobré posypať pôdu okolo rastlín touto zmesou. Šancu nemajú plesne ani hniloba

Skúsení záhradkári vedia, že časté a silné dažde v lete nevedú k ničomu dobrému. Keď je v pôde zjavný prebytok vlhkosti, rastliny sa cítia doslova nepríjemne. Pôda je ťažká, je v nej málo vzduchu a patogénna alebo častejšie hubová mikroflóra je práve tam! V skutočnosti je veľmi ťažké pomôcť rastlinám, keď je pôda podmáčaná. Je […]
Menej ako 1 min. min.

Skúsení záhradkári vedia, že časté a silné dažde v lete nevedú k ničomu dobrému. Keď je v pôde zjavný prebytok vlhkosti, rastliny sa cítia doslova nepríjemne.

Pôda je ťažká, je v nej málo vzduchu a patogénna alebo častejšie hubová mikroflóra je práve tam! V skutočnosti je veľmi ťažké pomôcť rastlinám, keď je pôda podmáčaná.

Je oveľa jednoduchšie vyrovnať sa so suchom. Dnes vám poviem, čo po výdatných dažďoch posypem na zem okolo všetkých rastlín a prečo to vlastne robím.

Túto zmes vyrábam zmiešaním dvoch prírodných ingrediencií a ich rozsypaním po rastlinách získame nasledujúce výhody: keďže je pôda veľmi mokrá, živiny sa rýchlo dostanú do zeme ku koreňom.

Chránia korene pred hubovými infekciami a patogénnou mikroflórou, suchá zmes rýchlejšie vysuší pôdu okolo rastlín a zabráni tvorbe tvrdej kôry.

Prvou zložkou je záhradný diatomit (kremelina), musí byť jemne mletý. Diatomit je ekologické hnojivo organického pôvodu.

Hnojivo zlepšuje pôdu, robí ju priedušnejšou a ľahšou, dodáva rastlinám dôležité makro a mikroelementy pre plnohodnotný rast a zabraňuje rozvoju húb a plesní v pôde a na jej povrchu.

Na moju záhradu beriem 3 kg diatomitu a zmiešam s rovnakým množstvom popola, ak je však popola trochu viac alebo menej, nič zlé sa nestane.

Drevený popol vytvorí priaznivé podmienky pre život prospešných mikroorganizmov vďaka vysokému obsahu draslíka a iných ľahko stráviteľných látok.

Zvyšuje imunitu rastlín a ich vitalitu, čo bude veľmi užitočné v „bažinatých“ podmienkach. A vo všeobecnosti popol z dreva dáva šancu akémukoľvek hnojivu na báze draslíka a fosforu.

Zmes rozsypem od oka okolo rastlín, túto zmes je jednoducho ideálne aplikovať po dažďoch, ale ak je normálne počasie, tak jednoducho poslúži ako výborné prírodné hnojivo.

The post Po výdatných dažďoch je veľmi dobré posypať pôdu okolo rastlín touto zmesou. Šancu nemajú plesne ani hniloba appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie