Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po zranění v družině hrozila malému Kristiánovi amputace. Matka si stěžuje na postup lékařek

Sedmiletý Kristián ve školní tělocvičně kopl bez bot do míče. Nehet na noze se mu ale zanítil, a rodina se s ním proto vydala na urgentní příjem do teplické nemocnice. ČTĚTE TAKÉ: Nízká hladina testosteronu souvisí s obezitou, ukazuje průzkum. Jak se pokles u mužů projevuje? „Tam mu to lékařka odstřihla, vyčistila a jeli jsme domů. […]
Menej ako 1 min. min.

Sedmiletý Kristián ve školní tělocvičně kopl bez bot do míče. Nehet na noze se mu ale zanítil, a rodina se s ním proto vydala na urgentní příjem do teplické nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Nízká hladina testosteronu souvisí s obezitou, ukazuje průzkum. Jak se pokles u mužů projevuje?

„Tam mu to lékařka odstřihla, vyčistila a jeli jsme domů. Malej pak dostal bolesti,“ uvedla pro CNN Prima NEWS maminka chlapce Kristina Dušková.

I další den jim jiná lékařka v nemocnici prý řekla, že všechno je v pořádku a palec se brzy zahojí. „Než jsme ale dojeli domů, Kristián měl horečky, začal zvracet,“ dodala Dušková.

„Každým dnem mě to bolelo víc a víc,“ popsal Kristián.

Začaly se přidávat i nesnesitelné křeče. Praktický lékař tak Kristiána poslal na dětskou chirurgii do Ústí nad Labem, kde ho lékaři museli operovat. „Přišla ta nejhorší zpráva, že může přijít o část prstu. Já jsem se sesypala. K těm doktorům chodíme kvůli tomu, že jim věříme, ne aby to dopadlo takhle,“ poznamenala Dušková.

Žena podala trestní oznámení a současně i stížnost na postup lékařek nemocničnímu ombudsmanovi.

„Jedna to špatně vystřihla, že tam asi zůstal kus nehtu. A druhá paní doktorka mu nepodala antibiotika. Když jsem tam zpětně volala, tak ji to ani nezajímalo,“ sdělila Dušková.

Nemocnice nařčení odmítá

Nemocnice ale pochybení odmítá. „Bylo shledáno, že nedošlo v postupu při ošetření k pochybení. Antibiotika podána být mohla, nic tomu nebránilo, a proto jsme se mamince prostřednictvím nemocničního ombudsmana omluvili,“ uvedla Petra Roubíčková, mluvčí Krajské zdravotní.

Lékařům v Ústí se nakonec podařilo palec zachránit. „Touto cestou bych chtěla poděkovat ústecké nemocnici a jejich dětské chirurgii za jejich práci,“ zmínila Dušková.

Hojení postupuje rychle a Kristiánek by tak mohl už brzy odhodit berle.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Až 90 procent nádorů kůže způsobuje UV záření. Dermatoložka radí, jak se účinně chránit

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie