Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počas varenia karfiolu ho trochu pridajte. Nepríjemný zápach tak zmizne

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnnaShoots). Hoci je karfiol jednou z najvýživnejších druhov zeleniny, mnohí ľudia sa ho vzdávajú. Všetko kvôli nepríjemnému zápachu, ktorý sa uvoľňuje počas varenia. Bohužiaľ, len málo ľudí vie, že sa tomu dá vyhnúť. Existuje jeden spôsob, ako si varenie karfiolu výrazne uľahčiť. Hoci je karfiol jednou z najvýživnejších druhov […]
Menej ako 1 min. min.

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnnaShoots).

Hoci je karfiol jednou z najvýživnejších druhov zeleniny, mnohí ľudia sa ho vzdávajú. Všetko kvôli nepríjemnému zápachu, ktorý sa uvoľňuje počas varenia. Bohužiaľ, len málo ľudí vie, že sa tomu dá vyhnúť. Existuje jeden spôsob, ako si varenie karfiolu výrazne uľahčiť.

Hoci je karfiol jednou z najvýživnejších druhov zeleniny, mnohí ľudia sa ho vzdávajú. Všetko kvôli nepríjemnému zápachu
Foto: shutterstock/AnnaShoots

Karfiol je nielen chutnou prílohou, ale aj jednou z najcennejších druhov zeleniny. Je bohatý na mnohé dôležité živiny, ako sú vápnik, horčík, fosfor, draslík, kyselina listová, kyselina pantoténová a vitamíny C, B a K. Navyše sa dá v kuchyni využiť na viacero spôsobov. Karfiolová polievka, biely zeleninový krém, príloha k mäsu alebo vyprážané karfiolové rezne sú len niekoľkými príkladmi jedál s touto zeleninou. Hoci sa určite oplatí zaviesť ju do svojho jedálnička, je tu jeden problém. Mnohí ľudia neznášajú vôňu, ktorá sa vytvára pri varení karfiolu. Dá sa s tým niečo robiť?

Ako uvariť karfiol, aby bol chutný? Záleží na výbere zeleniny

Príprava karfiolových jedál nie je náročná, ale skôr ako sa pustíte do kuchyne, je dobré vedieť, akú zeleninu by ste si mali vybrať. Najlepšia je tá s bielou alebo krémovou farbou a pevnými ružičkami. Ak si všimnete, že karfiol má škvrny, zmenu farby alebo tmavé otlaky, radšej ho nekupujte. Alarmujúce by mali byť aj zvädnuté alebo jednoducho zle vyzerajúce listy. Keď ste si vybrali správnu zeleninu, je čas ju uvariť. Najlepšie je odrezať hrubú stonku, pretože príprava samotných ružičiek bude oveľa pohodlnejšia. Do hrnca dajte vodu a keď začne vrieť, osoľte ju a vložte zeleninu. Mala by sa variť približne 12 až 15 minút, v závislosti od veľkosti ružičiek.

Pri varení karfiolu môžete cítiť intenzívny, pomerne nepríjemný zápach. Kvôli tomu, že ho v byte dlho cítiť
Foto: shutterstock/MedeeaNegutescu

Čo pridať na varenie karfiolu? Takto sa zbavíte nepríjemného zápachu

Pri varení karfiolu môžete cítiť intenzívny, pomerne nepríjemný zápach. Kvôli tomu, že ho v byte dlho cítiť, sa mnoho ľudí karfiolu vzdáva. Je to obrovská chyba, pretože karfiol je veľmi hodnotný a výživný. Silný zápach je spôsobený zlúčeninami síry, ktoré sa uvoľňujú počas varenia. Existuje však spôsob, ako túto vodu zneškodniť. Stačí, ak do vody počas varenia pridáte čajovú lyžičku jedlej sódy. Tento prášok výborne pohlcuje pachy, takže si hravo poradí aj s karfiolom. Navyše mu dodá intenzívnu bielu farbu, čo je dôležité najmä vtedy, ak pripravujete jedlo na špeciálnu príležitosť. Nemusíte sa obávať, že by zelenina vplyvom sódy bikarbóny zmenila svoju chuť. Stále bude chutná a vy nepocítite žiadny rozdiel.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bezmäsité steaky vás zaujmú. Všetko, čo potrebujete, je karfiol a lahodná marináda a zázrak sa urobí sám

Karfiol som už roky nevarila. U mňa doma kraľuje pečená verzia. Rodina to behom chvíľky zhltne

The post Počas varenia karfiolu ho trochu pridajte. Nepríjemný zápach tak zmizne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie