Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počas víkendového snemu AfD v nemeckom Essene sa očakávajú stotisícové protesty

Mesto Essen v západnej časti Nemecka sa pripravuje na víkendový snem krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), na ktorom budú stranícki delegáti voliť nové vedenie. Polícia očakáva, že proti AfD príde protestovať až 100-tisíc ľudí, bezpečnostné zložky sú pripravené na približne 1000 ľavicových extrémistov. Miestni obyvatelia sa zároveň obávajú násilia, píše agentúra DPA. Snem strany […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Essen v západnej časti Nemecka sa pripravuje na víkendový snem krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), na ktorom budú stranícki delegáti voliť nové vedenie. Polícia očakáva, že proti AfD príde protestovať až 100-tisíc ľudí, bezpečnostné zložky sú pripravené na približne 1000 ľavicových extrémistov. Miestni obyvatelia sa zároveň obávajú násilia, píše agentúra DPA.

Snem strany AfD sa bude konať v oblasti Rüttenscheid južne od centra mesta. Na brehu rieky Ruhr niekoľko kilometrov za mestom vyrástlo stanové mestečko aktivistov s názvom “Tábor proti rasizmu”. Má kapacitu 4000 ľudí, no zapĺňalo sa už v piatok. Pôvodne ho organizátori chceli umiestniť bližšie k centru, avšak polícia im to nepovolila.

Zákulisné dohody v Bruseli: Do jednej sa mohol dostať aj Smer, má šancu na veľký návrat

Prevádzkari niektorých podnikov a obchodov v piatok zabezpečovali okná a výklady s úmyslom vyhnúť sa škodám. Iné podniky majitelia úplne zatvorili, pretože sa tam podľa nich zákazníci beztak nedostanú. Nad oblasťou v piatok krúžil policajný vrtuľník. Automobilovú dopravu odklonili, zatvorili aj park s prírodným kúpaliskom. Obyvateľov pri vstupe polícia žiada o predloženie dokladu totožnosti, prichádzať môžu iba peši.

Snem strany AfD bude trvať celý víkend a očakáva sa zvolenie nového vedenia. Mesto Essen chcelo tomuto podujatiu zabrániť, no voči týmto snahám zakročil súd.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie