Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počasie na Slovensku dnes: Od dusného dňa po intenzívne búrky!

26.06.2024 Redakcia Vášen v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). V našej oblasti sa dnes 26.06.2024 (streda), bude nachádzať nevýrazné tlakové pole v teplom a vlhšom vzduchu, čo znamená, že nás čaká trochu dynamickejšie počasie. Súčasne k nám bude od juhu vo vyšších vrstvách ovzdušia zasahovať tlaková níž so stredom nad severným Jadranom. Foto: shutterstock/New Africa Tento […]
Menej ako 1 min. min.

26.06.2024 Redakcia Vášen v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

V našej oblasti sa dnes 26.06.2024 (streda), bude nachádzať nevýrazné tlakové pole v teplom a vlhšom vzduchu, čo znamená, že nás čaká trochu dynamickejšie počasie. Súčasne k nám bude od juhu vo vyšších vrstvách ovzdušia zasahovať tlaková níž so stredom nad severným Jadranom.

Foto: shutterstock/New Africa

Tento tlakový systém bude mať za následok mierne zvýšenie vlhkosti a prípadnú premenlivosť oblačnosti počas dňa. V dôsledku toho môžeme očakávať rôzne typy oblačnosti, od jasného až po čiastočne zamračené nebo, s možnosťou občasných prehánok alebo búrok, najmä popoludní.

Aké bude dnešné teplotné rozpätie?

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať medzi 24 až 29 °C, pričom na Zemplíne môže vystúpiť až do 31 °C. Na horách vo výške 1500 metrov očakávame teplotu okolo 16 °C, čo je ideálne pre turistiku, ale nezabudnite na vrstvené oblečenie.

Očakávame polooblačno až oblačno, pričom miestami môže byť aj prechodne zamračené. Na viacerých miestach sa môžu vyskytnúť prehánky a búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Bude dosť dusno, takže si pripravte ľahké oblečenie a veľa vody.

Bude fúkať silný vietor?

Dnešný deň bude teda charakteristický striedaním slnečných a oblačných chvíľ, čo môže byť ideálne na krátke prechádzky s možnosťou návratu domov v prípade, že sa objavia prehánky. Tlaková níž prinesie so sebou aj mierny vietor, ktorý môže miestami zosilnieť.

Fúkať bude slabý, miestami východný až juhovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Pri búrkach môže vietor prechodne zosilnieť, takže buďte opatrní, ak sa chystáte von počas búrky.

Ako sa pripraviť na dnešné počasie?

V noci sa očakáva, že spadne do 5 mm zrážok, avšak pri búrkach môže miestami spadnúť až okolo 15 mm. To znamená, že noc bude vlhká a prehánky môžu byť intenzívnejšie, najmä ak sa vyskytnú búrky. Ak plánujete byť vonku, je dobré byť pripravení na občasné dažďové prehánky.

Počas dňa sa predpokladá, že zrážky dosiahnu do 10 mm, avšak ojedinele, najmä pri búrkach, môžu tieto hodnoty výrazne vzrásť. Pri intenzívnych búrkach môže spadnúť 10 až 40 mm zrážok, a výnimočne aj viac. To znamená, že počasie bude premenlivé a môže dôjsť k výraznejším zrážkam, najmä počas búrkových epizód. Môže byť rozumné mať pri sebe dáždnik alebo pršiplášť a byť pripravení na možné náhle zmeny počasia.

Počasie bude teda dynamické, s možnosťou intenzívnejších zrážok počas búrok. Buďte pripravení na premenlivé podmienky a prispôsobte svoje plány podľa aktuálneho počasia.

Užite si deň a nezabudnite na dáždnik!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Búrky si na dnes dajú prestávku a na Slovensku bude pekne

The post Počasie na Slovensku dnes: Od dusného dňa po intenzívne búrky! appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie