Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počasie na Slovensku: Prichádza veľké oteplenie, už zajtra k nám začne prúdiť tropický vzduch

Slovenský hydrometeorologický ústav avizuje v budúcom týždni na Slovensku výrazné oteplenie. Teploty by sa mohli podľa predpovedného modelu počas týždňa vyšplhať na 34 stupňov Celzia. “V priebehu pondelka a utorka sa začne zo severnej Afriky vysúvať hrebeň vysokého tlaku vzduchu nad Taliansko a Balkán. Po jeho zadnej strane začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenský hydrometeorologický ústav avizuje v budúcom týždni na Slovensku výrazné oteplenie. Teploty by sa mohli podľa predpovedného modelu počas týždňa vyšplhať na 34 stupňov Celzia.

“V priebehu pondelka a utorka sa začne zo severnej Afriky vysúvať hrebeň vysokého tlaku vzduchu nad Taliansko a Balkán. Po jeho zadnej strane začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch aj do našej oblasti,” priblížil SHMÚ na sociálnej sieti.

V pracovnom týždni tak bude väčšinou málo oblačnosti, prehánky a búrky sa budú vyskytovať len výnimočne. 

“Už v utorok na juhu môže teplota dosiahnuť 32 stupňov Celzia,” dodali meteorológovia. V stredu sa očakáva podľa predpovedného modelu ešte o dva stupne viac.

“V noci na štvrtok sa bude Poľskom presúvať ďalej na východ studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás. Zrážok veľa neprinesie, ale prechodne sa mierne ochladí, a to najmä na severe,” doplnili s tým, že v piatok by malo byť rovnako teplo ako v stredu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie