Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počet nezamestnaných v USA sa mierne zvýšil

Americké ministerstvo práce vo štvrtok zverejnilo údaje, podľa ktorých sa počet Američanov, ktorí v minulom týždni požiadali o podporu v nezamestnanosti, oproti predchádzajúcemu týždňu nezmenil. Tento stav však nasledoval po revidovaných údajoch z predchádzajúceho týždňa, ktoré ukázali mierny nárast. Počet prvých žiadostí o podporu v nezamestnanosti dosiahol v týždni do 13. apríla 212 000, čo […]
Menej ako 1 min. min.

Americké ministerstvo práce vo štvrtok zverejnilo údaje, podľa ktorých sa počet Američanov, ktorí v minulom týždni požiadali o podporu v nezamestnanosti, oproti predchádzajúcemu týždňu nezmenil.

Tento stav však nasledoval po revidovaných údajoch z predchádzajúceho týždňa, ktoré ukázali mierny nárast. Počet prvých žiadostí o podporu v nezamestnanosti dosiahol v týždni do 13. apríla 212 000, čo predstavuje rovnaký počet ako v predchádzajúcom týždni, avšak s revidovaným nárastom o 1000 žiadostí. Tieto najnovšie údaje však prekvapili, keďže analytici predpokladali, že počet žiadostí dosiahne hodnotu 215 000 na základe pôvodných údajov zo 6. apríla, ktoré uviedli 211 000 žiadostí. Tieto údaje zverejnil portál RTTNews.

Okrem toho, údaje o 4-týždňovom priemere žiadostí sa oproti predchádzajúcemu týždňu nezmenili. Tento ukazovateľ je považovaný za presnejší, pretože nepodlieha takým výkyvom ako týždenné údaje. Štvortýždňový priemer žiadostí dosiahol za minulý týždeň hodnotu 214 500, čo je rovnaká hodnota ako za týždeň do 6. apríla, avšak s revidovaným nárastom o 250 žiadostí.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie